Winkel in centrum Maarn verhuurd

18 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Pater: ,,Ik vind het zelf een charmant plekje en als dat pleintje er netjes uitziet is dat voor iedereen positief. Buiten mijn woonplaats had ik een dergelijk pand waarschijnlijk niet gekocht, maar hier heb ik een goed gevoel bij. Ook bij de huurder die zich er vestigt, ik werk graag mee als ondernemers hun nek uitsteken. Onverwacht veel belangstelling was er trouwens voor de winkel toen bekend was dat hij zowel binnen als buiten opgeknapt wordt.”

Joli verhuist en Brouwer verbouwt MAARN - De wat troosteloze aanblik van het leegstaande winkelpand op de hoek van de Raadhuislaan en de Tuindorpweg is binnenkort verleden tijd. Na een lange periode van leegstand is het pand gekocht door Jan Pater, die meer winkelpanden in het centrum in eigendom heeft.

door Monique José Timmermans

Joli Cadeaux

Vanaf eind juni zal Joli Cadeaux zich vestigen op de locatie. ,,Voor ons een prachtige locatie waar we ons oog al eerder op hadden laten vallen. Voor een startende ondernemer was het echter net te hoog gegrepen. Nu doet zich opnieuw de kans voor. De nieuwe eigenaar gaat het pand grondig aanpassen. De gevel wordt vernieuwd en komt op de plaats waar nu de palen van de overkapping staan, de werkplaats in de garage wordt een permanente workshopruimte.”, vertelt Joke Kalsbeek, mede-eigenaresse van Joli Cadeaux, enthousiast. ,,We hebben zulke leuke ideeën voor de inrichting, zoals brede vensterbanken langs de ramen en een stuk of drie tafeltjes binnen zodat we het hele jaar rond thee en koffie kunnen schenken.”

,,Op 26 juni gaat de nieuwe winkel open. Voor ons is een voordeel dat we meer in de loop van het centrum zitten. Tot die tijd kan men terecht op het Burg. Everwijn Langeplein. Daar hebben we de blik al op het voorjaar gericht met veel Paasartikelen en moederdagcadeautjes. Ook de Italië specialiteiten krijgen extra aandacht met de Giro die door de gemeente fietst.”

Slijterij Brouwer

Van 9 tot 26 maart is de slijterij tijdelijk bij de tunneltjes gevestigd, 8 maart is de slijterij wegens verbouwing gesloten. Wim Brouwer toe. ,,We bestaan in maart 20 jaar en ik ben van plan nog zo’n periode door te gaan. Tijd voor een ingrijpende opknapbeurt van de winkel.”

,,De winkel blijft even groot, maar er komt wel meer schapruimte. Qua sfeer wordt het een mooie mix van modern en klassiek.” Brouwer lacht: ,,En zoals bekend, ik ben een rommelkont, dus mensen hoeven niet bang te zijn voor een te net ogende zaak. Mijn eigen stempel is niet uit te wissen. Het assortiment zal wel wat wijzigen, er komt een grotere hoek voor whisky en ook de wijnhoek wordt uitgebreider.”

,,Op vrijdag 26 maart wordt de nieuwe winkel officieel geopend door Brouwer Sr. de grondlegger van het bedrijf. Mensen kunnen rekenen op leuke acties in de periode voor, tijdens en na de verbouwing.” Het was voor Brouwer geen overweging om definitief te verhuizen naar het centrum. ,,Juist hier aan de rand kunnen mensen altijd makkelijk hun auto kwijt en heb ik zelf ook de ruimte voor opslag en laden.”

advertentie
advertentie