Zelf tanken in Leersum met korting

Nieuws

De overweging om van bemand naar onbemand tankstation over te gaan is een bewuste keuze geweest voor de eigenaar van het autobedrijf in hartje Leersum. Inmiddels zijn bijna alle omringende dorpen uitgerust met selfservice stations. Op een volle tank wordt al snel een aardig bedrag bespaard. Met de openingsactie scheelt dat zo’n twaalf cent per liter. Een actie met twintig cent korting start binnenkort. ,,In deze tijd nog een bemand station in de lucht houden is haast ondoenlijk,” weet Marc. Gelukkig heeft hij zijn twee medewerkers van de voormalige Shellpomp en shop goed onder de pannen. Een van de personeelsleden houdt momenteel de administratie van het bedrijf op orde. De ander heeft een baan elders gevonden. De planning was om het station per 1 december operationeel te hebben. ,,Maar het heeft even geduurd voordat alles daadwerkelijk functioneerde,” aldus Marc. Inmiddels is de BP Express sinds vorige week dinsdag geopend. Het selfservicestation is een pilot project van BP. Het betaalsysteem zou als eerste bij Melissen toegepast worden. ,,Maar helaas werkte het niet zoals het moest. Nu hebben we alsnog het gangbare en beproefde betaalsysteem, en verlopen de betalingen zoals het hoort.”

LEERSUM - Sinds kort kan er bij Autobedrijf Melissen in Leersum zelf getankt worden. De bediende Shell pomp is veranderd in een selfservice BP station. Om iedereen te laten wennen aan het eigenhandig benzinepompen staan medewerkers van BP klaar om een handje te helpen. ,,Zo meteen kan iedereen het zelf,” aldus Marc Melissen. ,,Met als voordeel dat zelf tanken een korting oplevert van twaalf cent.”

door Rose Carry Lokin

Niet alleen heeft Marc het druk gehad met de veranderingen aan het tankstation, ook heeft hij in de afgelopen maanden nog nooit zoveel banden omgezet. Het was een ware winterbandengekte. ,,De sneeuw en ijzel hebben hun tol geëist. Bovendien waren ze moeilijk te verkrijgen.” Ook kapotte ruitenwissers en bevroren antivriestankjes waren schering en inslag. ,,Maar gelukkig zijn er veel mensen die met hun auto veilig de winter in gaan. Een wintercheck is zeker geen weggegooid geld.”

Melissen is wegens zijn drukke werkzaamheden en vertrek van zijn vaste monteur nog steeds naarstig op zoek naar een zelfstandig onderhoudsmonteur.

Autobedrijf Melissen, Rijksstraatweg 152, 3956 CT Leersum. Tel: 0343-453240. E-mail: info@autobedrijf-melissen.nl. Voor alle diensten van het autobedrijf zie: www. autobedrijf-melissen.nl

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 5 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45