Stijlvol logeren bij Klein Groenbergen

Nieuws

De enthousiaste eigenaren Elly en Wim van Leeuwen hebben het bakhuis naast hun woning tot twee comfortabele tweepersoons gastenkamers. Hoe ze op het idee gekomen zijn, Elly van Leeuwen: ,,Samen maakten we prachtige fietstochten en tijdens overnachtingen hebben we veel gezien en van gastvrijheid genoten. Hierdoor kwamen we op het idee dat dit misschien ook wel wat voor ons zou zijn, gasten ontvangen. Zoveel logeermogelijkheden zijn er niet in deze regio.”

LEERSUM - Voor wie in alle rust wil genieten van de natuur en de cultuur die de gemeente Utrechtse Heuvelrug te bieden heeft, is er sinds kort een mogelijkheid om te overnachten bijgekomen: Bed & Breakfast (B&B) Klein Groenbergen gelegen aan de Nieuwe Steeg nummer 15 in Leersum.

door Marjan van den Dorpe

Drie jaar geleden verhuisde het echtpaar Van Leeuwen naar de voormalige boerderij aan de Nieuwe Steeg. Het bakhuis was in een hele slechte staat. Van Leeuwen: ,,Op dat moment was het een kwestie van keuzes maken. Of het bakhuis gebruiken als opslagplaats en het eventueel verder laten vervallen of het pand behouden, investeren, renoveren en een bestemming geven. We kozen voor het laatste.” Het echtpaar ging niet over één nacht ijs. Zo volgden ze onder andere een cursus voor startende B&B ondernemers.

Wim van Leeuwen is werkzaam als adjunct-gemeentesecretaris en Elly is gastouder. ,,Door onder andere de hulp en vakkennis van de plaatselijke middenstand is het een prachtig resultaat geworden waar we erg trots op zijn”, vervolgt Van Leeuwen.

De gasten van het nieuwe Bed&Breakfast Klein Groenbergen hebben beschikking over een aparte ingang en een ruime zit- slaapkamer, een douche en een kitchenette met een goed gevulde koelkast. Op een door de gast te bepalen tijdstip wordt er in een ontbijtkist een stevig ontbijt geserveerd inclusief verse eitjes van eigen scharrelkippen.

Op mooie zomerochtenden wordt het ontbijt zelf op de veranda geserveerd. Op de kamers ligt een uitgebreide map klaar met tips en informatie over de omgeving. Eveneens zijn er spelletjes, tijdschriften, boeken en een televisie aanwezig.

Informatie

u Meer informatie is te vinden op: www.kleingroenbergen.nl; e-mail: info@kleingroenbergen.nl of via de telefoon: 0343- 410156 of mobiel: 06- 832 465 34.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Onderzoekers vragen politieke uitspraak over supermarktplein 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 18 aug, 07:14
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36