Nieuws, cursussen en bijeenkomsten

Nieuws

Binderdis

LEERSUM - Binnenkort start Welnúh in samenwerking met de bibliotheek en SCC De Binder met ‘de Binderdis’. Op 14 januari 2010 om 12.30 uur bent u van harte welkom in de foyer van De Binder om samen met andere mensen te genieten van een heerlijke andijviestamppot maaltijd met worst. Het is de bedoeling dat bij voldoende belangstelling er elke week een maaltijd voor u klaarstaat. Voor deze eerste keer betaalt u een speciaal lage prijs: € 5,00! De volgende maaltijden gaan € 7,50 per keer kosten. Geef u uiterlijk 8 januari op bij Annelies Barendregt, tel.421538,.

Zoute Inval in Leersum

LEERSUM - Voordat de Binderdis wordt geserveerd kunt u terecht bij de Zoute Inval, een project van Welnúh. De bibliotheek en de Zonnebloem. Deze ontmoetingsochtenden draaien al bijna 2 jaar in de bibliotheek; veel mensen hebben al ontdekt hoe gezellig het is. Voor het programma kunt u terecht bij de bibliotheek in de Binder. De Zoute Inval is gratis, vanaf 14 januari in de foyer van de Binder (voorheen in de bieb), koffie kost € 1,00 per kopje. Kom en ontdek hoe gezellig het is!

Openingstijden Steunpunten

HEUVELRUG - Rond de kerstperiode zijn de Steunpunten (voorheen Informatiepunten) gesloten gedurende de volgende periode: van 21 december 2009 – 1 januari 2010. Het Steunpunt Amerongen gaat weer open op donderdag 7 januari 2010. Hebt u tijdens de sluiting van de Steunpunten een vraag of wilt u een afspraak maken? Belt u dan en spreek uw boodschap in. Na de vakantie wordt u direct teruggebeld.

Steunpunt Driebergen, gebouw De Vijver, Vijverlaan 10, tel. 523002, geopend op ma.- di.- en do.ochtend

Cursussen 2010

DOORN/DRIEBERGEN - Ook in 2010 zijn er weer volop interessante cursussen en workshops bij Welnúh. Zowel in Doorn als in Driebergen is er weer een gevarieerd cursusaanbod: computercursussen, creatieve en educatieve cursussen, culinaire cursussen en cursussen op het gebied van sport en bewegen. Alle informatie vindt u op onze website: www.welnuh.nl en in de cursuskrant die binnenkort verschijnt. In deze cursuskrant vindt u ook informatie over het Filmhuis Doorn en de Theaterbus. De cursuskrant is vanaf begin januari te verkrijgen bij de plaatselijke bibliotheken of bij de vestigingen van Welnúh.

Naamswijziging Infopunten

HEUVELRUG - Per 1 januari 2010 verandert de naam van de Informatiepunten Welzijn Zorg en Wonen in: Steunpunten Welzijn, Zorg en Wonen. Bij de Steunpunten kunnen alle inwoners van de Heuvelrug terecht met vragen over zorg, wonen, opvoeding etc. De Steunpunten zijn telefonisch bereikbaar: Maarn: 480798; Driebergen: 523001; Leersum: 456814; Doorn: 430039; en Amerongen 452749. Meer informatie op www.welnuh.nl. Huisbezoek is ook mogelijk.

Steunpunt Amerongen verhuist

AMERONGEN - Met ingang van 7 januari gaat het Steunpunt (voorheen Infopunt) in Amerongen verhuizen naar Industrieweg Noord 14. De nieuwe behuizing heeft als voordeel dat de consulente, Elly van Tol, de beschikking heeft over een eigen spreekkamer, wat de privacy van haar cliënten ten goede komt. Op 7 januari is het Steunpunt geopend van 9.00-12.00 uur.

Jongerenactiviteiten

HEUVELRUG - Welnúh beschikt over een viertal jongerenruimtes in Amerongen, Doorn, Driebergen en Leersum. Deze week aandacht voor jongerencentrum De Lounge in Leersum. Jongerenruimte The Lounge zit op een hele bijzondere plek. Als je de trap afgaat onder het gebouw van De Binder, treed je binnen in het domein voor de Leersumse jongeren. Hier staan een echte tafeltennistafel en een tafelvoetbaltafel. Je kan er gamen op de Wii en Xbox. Ook zijn er 3 computers met internet waarop je bijvoorbeeld informatie kan zoeken voor je werkstuk voor school of je hobby. Aan de bar is o.a. frisdrank, thee en wat lekkers te krijgen. Kijk op onze website: www.welnuh.nl/dienstverlening/jongeren.

Vrijwilligersorganisaties

HEUVELRUG - Bent u op zoek naar vrijwilligers voor uw organisatie en wilt u graag uw vacature plaatsen op de vacaturebank? Neem contact op met het steunpunt: steunpunt@welnuh.nl. Ook voor vragen of advies met betrekking tot verzekeringen, fondsen aanvraag of algemene vragen over vrijwilligerswerk.

Steunpunt Vrijwilligers

HEUVELRUG - Op zoek naar vrijwilligerswerk? Er zijn weer nieuwe vacatures te vinden op de vacaturebank www.welnuh.nl/vacaturebank. Bijvoorbeeld Vrijwilligers Boekendienst aan huis bij Regiobibliotheek ZOUT te Doorn. Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Meld u zich dan bij steunpunt@welnuh.nl.

Servicedienst ouderen

HEUVELRUG - De servicedienst is een initiatief van de Welnúh in samenwerking met de Interkerkelijke Stichting Zorgvoorzieningen ‘De Brug’. Enkele voorbeelden van mogelijke werkzaamheden zijn: uitvoeren van eenvoudige aanpassingen in de woning vanwege handicaps ; aanbrengen van extra sluitwerk, dievenklauwen, rook - en gasmelders en andere veiligheidsvoorzieningen. Ouderen vanaf 65 jaar en chronisch zieken of mensen met een functiebeperking kunnen van de servicedienst gebruik maken. De servicedienst heeft een uurtarief van € 17,- (tevens minimumtarief per klus). Het eventueel benodigde materiaal wordt ook in rekening gebracht. Vooraf wordt een schatting gemaakt van de totale kosten, zodat u weet waar u aan toe bent. Meer informatie op onze website: www.welnuh.nl/dienstverlening/volwassenen of bij uw lokale Consulent Welzijn, zorg en wonen.

Gebouw De Vijver

DRIEBERGEN - Van 21 december tot en met 4 januari is gebouw de Vijver gesloten.

Rechtswinkel

DRIEBERGEN - De Rechtswinkel Utrechtse Heuvelrug is gesloten van 21 december tot 4 januari. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.rechtswinkelheuvelrug.nl.

Welnuh.nl

HEUVELRUG - Meer weten over alle cursussen, dienstverlening, informatiepunten WMO, mantelzorg en vrijwilligerswerk van Welnúh? Kijk op onze website: www.welnuh.nl.

Colofon

Welnúh Doorn, Driebergen,

Leersum, Amerongen, Maarn, Maarsbergen en Overberg

Hoofdkantoor: Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 10,

3941 HV Doorn

Postadres: Postbus 10,

3940 AA Doorn

Telefoonnummer: 0343 523000

Website: www.welnuh.nl

E-mail: info@welnuh.nl

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 23 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01