Verdiende en zwaar bevochten zege SVMM tegen concurrent Elinkwijk

17 december 2009 om 00:00 Nieuws

1-0 Han Sijssens, 2-0 Roy van Ettekoven, 2-1 Incula

MAARN - SVMM behaalde thuis een zwaar bevochten maar verdiende 2-1 overwinning tegen naaste concurrent Elinkwijk uit Utrecht. Een in de eerste 25 minuten van de wedstrijd briljant combinerend en aanvallend SVMM zag al in de 4e minuut van de eerste helft hard werken beloond met een gave treffer van de wervelende Han Sijssens die een voorzet op maat van Nick Engelen knap binnen schoot (1-0). Een prima ouverture voor de ploeg van trainer Fred Veenstra. Met bij vlagen briljant voetbal was het in de 20e minuut weer raak door een prima doelpunt van topscorer Roy Ettekoven, die Elinkwijk doelman van Tamelen kansloos liet (2-0). Maar vanaf dat moment keerde het tij voor de thuisploeg en was de vaart er uit. Elinkwijk, met een aantal oud hoofdklasse spelers in de gelederen, schoot kort voor rust de aansluitingstreffer binnen (2-1) en dicteerde ook in de 2e helft het spel. Met vooral hard werkvoetbal kon SVMM in de tweede helft voorkomen dat de Utrechtenaren de gelijkmaker konden scoren, waardoor de thuisploeg niet alleen de punten kon bijschrijven, maar ook gedurende de winterstop als (mede) koploper de ranglijst in de vierde klasse blijft aanvoeren.