Warm onthaal bij KingWilliam

Nieuws

Geja en Hans Zinnemers hebben de laatste hand gelegd aan de kersthoek in hun zaak. De magnums versierd met Swarovski kristallen stelen de show, en blinken in het licht. Bij het slijterechtpaar gaat geen enkel kerst- of relatiegeschenk standaard de deur uit. ,,Wat de klant wenst wordt door ons met zorg samengesteld en gemaakt. Dat kan gaan om één fles wijn in een speciale verpakking, tot een volledig feestpakket met wijnen en champagnes, vergezelt van mooi kristal.” Ook cadeaubonnen zijn een gewild geschenk. Niet alleen tijdens de feestdagen maar het hele jaar door. De cheques van vijf tot vijftig euro worden door Hans en Geja niet zomaar in een envelop gestoken, maar special in een cadeaufles verpakt. ,,Dat is altijd een leuk gezicht. Ook als de ontvanger weer met zo’n versierde fles de zaak binnenstapt en gaat kiezen wat voor wijn of gedestilleerd hij er voor in ruil wil. We krijgen er altijd leuke reacties op.”

LEERSUM - De kerstafdeling van King William ademt een warme gezelligheid uit. Heerlijke wijnen en likeuren, afgewisseld met mooie kristallen glazen en karaffen staan sfeervol gedecoreerd bij de Wijnhandel & Slijterij in het centrum van Leersum. Het doet de klant verlangen naar een knapperend houtvuur vergezelt van een goed glas wijn. door Rose Carry Lokin

De zaak van Hans en Geja heeft een zeer uitgebreid assortiment aan dranken. ,,Het is te veel om op te noemen, maar we hebben bijvoorbeeld een grote collectie port die teruggaat tot 1935. Ook hebben Geja en Hans alle grote wijnhuizen op voorraad. ,,En niet alleen dure wijnen. Het aanbod gaat vanaf drie euro.” Met cognac heeft Hans een speciale band. Al weer wat jaren terug werkte hij bij verschillende cognachuizen in Frankrijk en wijnhuizen in Italië. ,, Een leuke en mooie tijd”, aldus Hans. Vooral het cognachuis Guy de Bersac gelegen in de cognacstreek staat hem nog helder voor de geest. Daar heeft hij alle fijne kneepjes van het vak geleerd en veel mensen ontmoet. ,,En daarom ben ik net altijd even iets eerder op de hoogte van nieuwtjes uit de cognacwereld.”

Naast de verkoop in de winkel verzorgen Geja en Hans ook catering voor feesten en partijen, en indien gewenst ook tafels, stoelen en glaswerk. Met de regelmaat van de klok worden er ook proeverijen voor gezelschappen tot vijfentwintig personen in de winkel gehouden. Enkele weken geleden stond de Australische wijn nog in het middelpunt van de belangstelling.

Wijnhandel & Slijterij King William, Rijksstraatweg 80, 3956 CS Leersum. Tel: 0343-451590. Openingstijden: ma/di/do 09.00-12.30 en 13.30-18.00, wo 09.00-13.00, vrij 09.00-12.30 en 13.30-21.00, za 09.00 tot 17.00. www.kingwilliam.nl

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 19 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30