Tweede druk ‘Over Heerweg en Schapendriften’

26 november 2009 om 00:00 Nieuws

Na goed overleg met de historische kringen, onderzoek in de archieven en, niet in de laatste plaats, het lezen van de omvangrijke literatuur over de geschiedenis van de regio is dit boek ontstaan. Het boek beschrijft in Tien Vensters de nationale geschiedenis en die van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Telkens aangevuld met korte verhalen over de plaatselijke invulling in de dorpen die samen de Utrechtse Heuvelrug vormen.

Beeld van de geschiedenis van de Heuvelrug DOORN/HEUVELRUG - Vorig jaar op 10 juli werd de eerste druk van het boek ‘Over Heerweg en Schapendriften’ in het Cultuurhuis gepresenteerd. Door de grote belangstelling is er nu een tweede druk verschenen. Het boek van Annet Werkhoven geeft uitleg over de geschiedenis van de Utrechtse Heuvelrug.

door Rob Verbraak

Auteur Annet Werkhoven: ,,Voordat deze tweede druk klaar was, heb ik de eerste druk nog eens na laten lezen door een viertal inwoners van de gemeente die met waardevolle op- en aanmerkingen zijn gekomen. Deze heb ik verwerkt in de tweede druk. Van de vorige druk hebben alle basisscholen in de gemeente vijftien exemplaren van de gemeente ontvangen. Om dit te gebruiken als uitgangspunt voor een gemeentebreed canonproject, zodat leerlingen meer te weten komen over hun culturele omgeving en geschiedenis. De leerlingen van de groepen zeven en acht krijgen een les waarbij ik ook aanwezig ben. Bij het boek zit een werkboek waar een aantal opdrachten in staat. Als je de jeugd geïnteresseerd wil krijgen voor geschiedenis in het algemeen dan is het beter om te beginnen met de geschiedenis van je eigen omgeving. Maar ook voor de inwoners en toeristen die hier op bezoek komen is dit boek een mooi overzicht van de geschiedenis.”

u Het boek is te koop bij alle bibliotheken en boekwinkels in de gemeente.

advertentie
advertentie