Skatebaan Maarn geopend

Nieuws

Wethouder Elisabeth van Oostrum knipte samen met directeur Jaap Broekhuizen van de Woningbouwvereniging Amerongen het lint door. De kosten voor het project zijn door woningbouwvereniging en gemeente samen gefinancierd. Van Oostrum: ,,We zijn blij met de actieve jongeren, waardoor dit nu al gerealiseerd is en er komt nog verlichting.” Dit laatste werd met gejuich ontvangen met de kreet: ,,Tot 23.00 uur graag!”. Navraag bij de gemeente leert dat er ter plaatse straatverlichting (één lichtmast) zal worden aangelegd, die gelijktijdig met de reguliere straatverlichting aan- en uitgeschakeld wordt.

Van Oostrum: ‘Dit is werk van actieve jongeren’ MAARN – Ondanks het druilerige weer waren veel kinderen richten de Schapendrift gekomen om de opening van de vernieuwde skatebaan mee te maken. De vergroting van de ruimte en enkele nieuwe toestellen was tot stand gekomen na diverse initiatieven richting de gemeente door een groep jongeren onder leiding van Joost Hebly. Zij ontvingen uit handen van Wethouder Elisabeth van Oostrum petten met de tekst ‘Heuvelrug Skater’.

door Monique José Timmermans

Onder genot van frisdrank met stukken worst en kaas kon het toegestroomde publiek vervolgens kijken naar de demonstratie en uitleg van enkele basistrucs. Helaas was de baan door de regen te glad voor de echt ‘coole’ trucs uitgevoerd door de skatekampioenen die waren uitgenodigd. De uitbreiding van de skatebaan is één van de projecten waarvan het college, bij de vaststelling van het speelruimtebeleidsplan, heeft vastgesteld dat het met voorrang opgepakt moest worden, omdat daar de behoefte het grootst is. Van de zes projecten met prioriteit zijn er twee in Maarn gesitueerd. Het andere project in Maarn is het wijkspeelplan Maarn-Zuid. Dat zal in 2010 opgestart worden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28