Skatebaan Maarn geopend

Nieuws

Wethouder Elisabeth van Oostrum knipte samen met directeur Jaap Broekhuizen van de Woningbouwvereniging Amerongen het lint door. De kosten voor het project zijn door woningbouwvereniging en gemeente samen gefinancierd. Van Oostrum: ,,We zijn blij met de actieve jongeren, waardoor dit nu al gerealiseerd is en er komt nog verlichting.” Dit laatste werd met gejuich ontvangen met de kreet: ,,Tot 23.00 uur graag!”. Navraag bij de gemeente leert dat er ter plaatse straatverlichting (één lichtmast) zal worden aangelegd, die gelijktijdig met de reguliere straatverlichting aan- en uitgeschakeld wordt.

Van Oostrum: ‘Dit is werk van actieve jongeren’ MAARN – Ondanks het druilerige weer waren veel kinderen richten de Schapendrift gekomen om de opening van de vernieuwde skatebaan mee te maken. De vergroting van de ruimte en enkele nieuwe toestellen was tot stand gekomen na diverse initiatieven richting de gemeente door een groep jongeren onder leiding van Joost Hebly. Zij ontvingen uit handen van Wethouder Elisabeth van Oostrum petten met de tekst ‘Heuvelrug Skater’.

door Monique José Timmermans

Onder genot van frisdrank met stukken worst en kaas kon het toegestroomde publiek vervolgens kijken naar de demonstratie en uitleg van enkele basistrucs. Helaas was de baan door de regen te glad voor de echt ‘coole’ trucs uitgevoerd door de skatekampioenen die waren uitgenodigd. De uitbreiding van de skatebaan is één van de projecten waarvan het college, bij de vaststelling van het speelruimtebeleidsplan, heeft vastgesteld dat het met voorrang opgepakt moest worden, omdat daar de behoefte het grootst is. Van de zes projecten met prioriteit zijn er twee in Maarn gesitueerd. Het andere project in Maarn is het wijkspeelplan Maarn-Zuid. Dat zal in 2010 opgestart worden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Driebergse schrijfster Maartje Kouwen verstopt nieuw boek in het wild 4 uur geleden
Afbeelding
Locoburgemeester Jorg ontbijt met leerlingen Wereldkidz Meander Leersum 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 11 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep gisteren
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31