HDS in 6-punter onderuit tegen naaste concurrent Achterveld

15 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Leersum - In een wedstrijd waarin voor beide partijen veel op het spel stond, was het Achterveld dat met de eer ging strijken en was het thuisspelende HDS de treurende partij. Al in de eerste minuten van de wedstrijd werd duidelijk dat beide ploegen op het scherpst van de snede speelden en elkaar nauwelijks ruimte gunden. HDS dat goed uit de startblokken kwam en Achterveld aanvallend onder druk hield rondde in de 4e minuut een fraaie aanval over de linkerflank af met een evenzo fraaie kopbal van HDS aanvoerder Gertjan Bleijenberg (1-0). Maar naarmate de eerste helft vorderde zakte HDS voetballend terug, wat in de 16e minuut resulteerde in de gelijkmaker door Tim Tolboom die met een gave kopbal raak mikte (1-1). In de tweede helft een zelfde beeld met een aanvallend HDS dat wederom na het eerste kwartier gaten liet vallen, waarvan in de 74e minuut Achterveld dankbaar gebruik maakte door een prima treffer van Dave Boersen (1-2). Alhoewel HDS in het laatste kwartier met powerplay trachtte de achterstand om te buigen, lukte dat niet en verloor een gedesillusioneerd HDS deze "6-punter".