Acacialaan moet veiliger worden

Nieuws

Naar aanleiding hiervan is er toen een vervolggesprek met Salverda en een verkeersdeskundige van de gemeente geweest. Toen werd toegezegd om een meting uit te voeren over de snelheid van het verkeer en het aantal verkeersbewegingen. Ook is er toen toegezegd om een aantal bloembakken te plaatsen als verkeersbelemmerde maatregel. Uit de meting kwam naar voren dat bijna alle auto’s harder reden dan de toegestane snelheid van 15 km op het woonerf en dat er dagelijks een paar duizend auto’s van de Acacialaan gebruik maken. ,,Hierna hebben we als bewoners niets meer gehoord en er is ook niets concreets gebeurt. Bij het dorpsbezoek van dit jaar op 8 juli heb ik wederom de wethouder aangesproken en hem gevraagd wanneer er nu eindelijk maatregelen worden genomen. Door het hard rijdende verkeer kunnen kinderen niet meer buiten spelen en zal er vroeg of laat een ongeluk gebeuren. De wethouder heeft toen toegezegd dat er binnen twee weken contact met mij zou worden opgenomen om een vervolg afspraak te maken. Afgelopen maandag is er eindelijk een gesprek geweest” vertelt Astrid Dekkers, bewoner van de Acacialaan.

DOORN - Twee jaar geleden tijdens het dorpsbezoek door het college van burgemeester en wethouders hebben een aantal bewoners van de Acacialaan de verantwoordelijk wethouder Jankees Salverda aangesproken over de gevaarlijke verkeerssituatie in de laan.

door Rob Verbraak

Voorafgaand aan dit gesprek heeft de gemeente vorige week alle bewoners een brief gestuurd waarin wordt medegedeeld dat er korte termijn ter hoogte van huisnummer 24 zes palen worden geplaatst. Deze maaregel heeft een visuele werking waardoor de aantrekkelijkheid van de Acacialaan als doorgaande route alsmede de snelheid van het verkeer wordt verminderd.

In het nieuwe Gemeentelijke Verkeers en Vervoerplan (GVVP) is de verkeerssituatie op de Acacialaan met een hoge prioriteit opgenomen. De verwachting is dat het GVVP in januari 2010 door de gemeenteraad definitief wordt vastgesteld. Op het moment dat er meer bekend is over de maatregelen worden de bewoners betrokken bij de uitvoering.

,,Tijdens het gesprek van afgelopen maandag heb ik de wethouder erop gewezen dat het plaatsen van zes palen bij huisnummer 24 niet helpt om de Acacialaan op korte termijn veiliger te maken. Het zou beter zijn om ook aan het begin van de Acacialaan een dergelijke maatregel te nemen, waardoor het verkeer direct langzamer moet rijden”, aldus Dekkers.

Dat het veiliger moet op de Acacialaan bleek afgelopen dinsdag. Een 77-jarige fietser werd dinsdagochtend aangereden door een auto. Een 53-jarige automobilist uit Doorn reed over de Oude Woudenbergseweg in de richting van de Dorpsstraat. Op de kruising met de Acacialaan kwam de automobilist in aanrijding met een 77-jarige fietser. De fietser kwam ten val en werd met ernstig hoofdletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28