Eerste bewoner woningcomplex Prattenbergh

10 september 2009 om 00:00 Nieuws

De eerste acht starterswoningen en acht sociale huurwoningen zijn overgedragen, waarmee het wooncomplex alvast bewoond raakte.

AMERONGEN - Voor de bouwvakvakantie was het al duidelijk: het woningcomplex Prattenbergh bij de molen naderde zijn voltooiing. Om de puntjes op de i te zetten heeft de ontwikkelaar nog twee weken extra tijd genomen. Vorige week was het zo ver dat oplevering aan de eerste bewoners kon plaatsvinden.

door Manus van Gent

De verjonging van bewoners en van bebouwing in deze Amerongse hoek, tussen Wilhelminalaan en Jhr. Mr. Van Den Boschstraat, werd een feit. De restauratie van molen Maallust vordert naar verwachting en de verkoop van de particuliere appartementen toont, ondanks de marktsituatie, perspectief.

Het veelbesproken woningproject Prattenbergh is klaar.

De eerste bewoners (huurders en eigenaren) kregen vorige week de sleutels overhandigd en startten met de inrichting van hun nieuwe onderkomen. De kandidaat die 1,5 jaar geleden als eerste de hele nacht bij de makelaar voor de deur ging wachten, had volgens afspraak de eerste keus.

Hij was ook een van de eersten die zijn ruime appartement mocht betrekken. Deze volhardende jongeman is Boudewijn Waller, 31 jaar, single, Ameronger van origine. Zijn huis van 90m2 is charmant gelegen op de eerste woonlaag, boven de garage ingang en met uitzicht op de molen en op het oude dorp. Als enige heeft dit appartement een klein balkon op het westen.

Subsidie

De koopprijs voor dit start huis bedroeg in principe €250.000,- maar wegens subsidie van de starters stichting en met hulp van de Woningbouwvereniging Amerongen kwam er subsidie van ruim 30%.

,,Nog een heel bedrag voor een starter”, zegt Waller. ,,Maar ik heb nu wel een goedgelegen en ruim eigen huis”.

Vrijdag kreeg Waller de sleutel, met een toespraakje van de Woningbouwvereniging en een grote bos bloemen. Hij is blij met zijn nieuwe huis binnen de oude kern.

advertentie
advertentie