Opbrengst bazaar bij kapel stemt tevreden

16 juli 2009 om 00:00 Nieuws

,,Gisteren was voor het eerst in jaren onze garage helemaal leeg. Alles is uitgezocht voor de bazaar van vandaag en daarnaast hebben we spullen apart gezet voor de jaarmarkt op 8 augustus waar we twee tafels vullen. Van wat er vandaag overblijft zal een deel als ‘onverkoopbaar’ bestempeld worden en de rest gaat mee terug voor een volgende keer. Immers in het najaar hebben we altijd de groter opgezette bazaar in de kerk.”

MAARN - De bazaar in de kapel aan de Kapelweg in Maarn trok zaterdag weer vele bezoekers en dat resulteerde in een mooie opbrengst voor drie goede doelen. ,,De ruim 2100 euro is bestemd voor het Zonnehuis in Doorn (waar ook veel mensen uit Maarn verpleegd worden), Tsjernobylkinderen en het project ‘Kehidupan Anda’ in Sulawesi Indonesië waarvoor ook mijn dochter actief is”, aldus Roelof van Doveren.

door Monique José Timmermans

Campinggasten

Volgens Van Doveren kwamen vele bezoekers van buiten Maarn: ,,Ik vermoed dat een groot deel campinggasten is en een ander deel afkomstig is uit omliggende dorpen. Natuurlijk komen er ook diverse mensen uit Maarn een kijkje nemen en een praatje maken.”

De vele vrijwilligers probeerden de aangeboden waar actief aan de man te brengen. De inrichting binnen was overzichtelijk. Een hoek met kinderspeelgoed, - spellen en - puzzels. Tafels met boeken, een handwerkafdeling en dan de diversen zoals bijvoorbeeld aardewerk en glas. In de hal en buiten stond nog een zeer uiteenlopend aanbod van veelal grotere artikelen zoals een slee, sjoelbak, krukjes of zelfs een eettafel.

Een gokje wagen was ook mogelijk. Het gewicht of de waarde van een fruitmand raden, uiteraard tegen een bijdrage voor het goede doel.

Nog opruimen?

Het echtpaar Van Doveren is al jaren bekend in het dorp als het adres waar goed bruikbare spullen een nieuw bestaan kunnen gaan leiden. Voor wie thuis nog gaat opruimen: neem contact op met de familie Van Doveren tel. 0343-442360.

Wie van snuffelen tussen tweedehands waar houdt, krijgt op 8 augustus opnieuw de kans op de grote jaarmarkt op de Schoollaan en het BEL-plein in Maarn. Ook hier is het echtpaar Van Doveren present.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie