Brouwer; veel meer dan slijterij

Nieuws

,,De zomermaanden zijn altijd al goed geweest,” zegt Wim Brouwer in zijn zaak aan de Tuindorpweg in Maarn. ,,Maar de laatste jaren is er landelijk gezien sowieso een stijging van omzet in heel de slijterijenbranche waar te nemen.” Brouwer is er blij mee. Naast de stijgende verkoop van dranken loopt zijn partyservice ook op rolletjes. Met de verhuur van onder andere biertaps, stoelen, tafels, buffetbarren en servies heeft Brouwer het momenteel druk.

MAARN - Het is een gekkenhuis bij Wijnhandel en Slijterij Brouwer in Maarn. De zomer is aangebroken en het bier, speciaal de wit en rosé bieren, tintelende prosecco, fruitige sangria en lekkere rosé is niet aan te slepen. Wim Brouwer heeft dan ook deze echte seizoensartikelen ruimschoots ingekocht.

door Rose Carry Lokin

,,Ik denk dat mensen in verband met de economische crisis eerder geneigd zijn om thuis een feestje te geven in plaats van in een gelegenheid. Daarbij kan ik ze van dienst zijn, ook voor bezorging en het klaarzetten.” Brouwer is de laatste jaren een stuk actiever geworden met de partyservice. Inmiddels rijdt hij heel de regio rond om feestbenodigdheden af te leveren. Vaak in samenwerking met Keurslager Kamphuis in Doorn die voor de hapjes zorgt. ,,Dat gaat heel leuk samen,” aldus Brouwer.

Sinds een half jaar heeft Brouwer ook een nieuwe website in de lucht waar veel op wordt gereageerd. ,,Mensen kunnen dan precies zien wat we allemaal verkopen op drank- en verhuurgebied. Ik heb al regelmatig van bezoekers gehoord dat ze verwonderd zijn over wat we allemaal in huis hebben.”

Wijnhandel en Slijterij Brouwer is aangesloten bij de Nederlandse Wijnkring. In de winkel vindt men dan ook wijnen uit heel de wereld, vergezeld van een goed advies. Tien keer per jaar wordt er ook een wijnbrief verstuurd. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor via www.brouwermaarn.nl of in de winkel opgeven. ,,En natuurlijk wil ik het nog even hebben over de Maarnse neut. Die is er in de varianten vieux, jenever en kruidenbitter. Altijd leuk om weg te geven als souvenir. Het is echt iets uit Maarn!” Volgend jaar zal voor Brouwer een speciaal jaar worden. De winkel bestaat dan al weer twintig jaar. Wat hij precies gaat doen weet hij nog niet. ,,Ik laat er nog even mijn gedachten over gaan. Maar dat het gevierd gaat worden is een ding wat zeker is!”

Wijnhandel en Slijterij Brouwer. Tuindorpweg 40b in Maarn. Openingstijden: maandag van 13.00-18.00, dinsdag t/m donderdag van 09.00-18.00, vrijdag van 09.00- 20.00 en zaterdag van 8.30-16.00. Tel: 0343-441350 e-mail: info@brouwermaarn.nl. www.brouwermaarn.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel 10 uur geleden
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 8 aug, 14:16
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 8 aug, 10:10
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30