Klein Maar Dapper viert 50-jarig jubileum

2 juli 2009 om 00:00 Nieuws

KMD werd op 1 juli 1959 opgericht door Evert Wijhe, het eerste belangrijke optreden was op Koninginnedag in 1961. Ook 1964 is markant voor het eerst nam KMD - toen nog als tamboerkorps - deel aan een concours in Wijk bij Duurstede en won de derde prijs in de derde divisie. De weg naar succes leidde via veel concoursen en wedstrijden naar een absoluut hoogtepunt in 2000, waar KMD op een concours in Ursum een eerste prijs behaalde met promotie naar de eerste divisie. Dit resulteerde in een uitnodiging voor het Topconcours in Barneveld in 2001.

MAARN - Een drumband die 50 jaar bestaat is reden voor een feestje. Het Maarnse Klein Maar Dapper viert vandaag vanaf 20.00 uur de verjaardag met een reünie in het clubgebouw aan de Buurtsteeg met alle (oud)bestuursleden en (oud)leden. ,,Iedereen is persoonlijk uitgenodigd, maar sommige oud-leden hebben we door verhuizing niet bereikt, zij zijn natuurlijk wel van harte welkom.” voegt secretaris Brigitte Linnenbank toe.

door Monique José Timmermans

,,Het laatste succes in wedstrijdverband dateert alweer uit 2007. Door ledenverloop is het soms moeilijk om het niveau constant te houden.”, aldus Fred Meulmeester, die al 47 jaar als instructeur aan KMD is verbonden.

Daarmee raakt hij gelijk een speerpunt van de nieuwe voorzitter Paul van Leeuwen: ,,Het behouden en werven van leden zie ik als belangrijke taak. Verder denk ik aan het organiseren van activiteiten naast de oefenavonden zoals bezoek aan taptoe en dergelijke, maar ook vernieuwing met een rondgang door de dorpen Maarn en Maarsbergen. Tenslotte gaan wij workshops organiseren na de schoolvakanties.

Nadat het tamboerkorps achtereenvolgens werd uitgebreid met een pijperkorps en hoornblazers, volgde in 1967 het peloton majorettes. Sinds 1975 is KMD een tamboer- en lyrakorps. Naast de vertrouwde optredens, zoals op Koninginnedag, Dodenherdenking en tijdens de avondvierdaagse, is het optreden in 1966 bij de huldging van Anton Huiskens, de trainer-coach van de succesvolle Nederlandse Schaatsploeg memorabel.

Belangstellenden zijn welkom als tamboer, lyraspeler of majorette. Contact: Brigitte Linnenbank, secretariaat@drumbandkmd.nl.

advertentie
advertentie