Judo wordt nog leuker in Amerongen

11 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Van Blitterswijk en bestuurslid Astrid Robat vertellen: ,,Om de lessen van onze judoka´s nog leuker te maken, willen we een stimulerend stickerboekje introduceren. Kinderen van 5 t/m 10 jaar kunnen stickers verdienen als ze de technieken beheersen. In dit boekje staat ook allerlei informatie over de judotechnieken.” De judoleraar denkt dat kinderen zo geen les willen missen omdat ze graag stickers willen verdienen.

Stimulerende stickers voor jongste judoka’s AMERONGEN - Al bijna 21 jaar geeft Henk van Blitterswijk judoles in sporthal De Ploeg. Er zijn plannen om de judolessen nog leuker te maken voor de kinderen.

door Linda Dijkstra

Plezier tijdens de judolessen staat voorop, maar toch komt er een onderzoekje of er behoefte bestaat aan een wedstrijdgroep. Als die behoefte bestaat, betekent het ook dat er een aantal ouders zo enthousiast moet zijn om op de zaterdagen mee te gaan om de kinderen bij de wedstrijden te begeleiden. Te zijner tijd zullen er gastlessen op de basisscholen worden georganiseerd door Sander Proost om kinderen enthousiast te maken voor judo. Ook wil Van Blitterswijk onderzoeken of samenwerking met de buitenschoolse opvang mogelijk is. Als iemand van de BSO geïnteresseerde kinderen naar de lessen kan brengen en ophalen, kunnen ze judoles volgen.

,,Judo is een leuke sport voor kinderen die graag stoeien. Bij onze lessen leren ze te stoeien met regels”, aldus Van Blitterswijk. ,,Het kan goed werken om kinderen weerbaarder te maken bij pesten. Ook als kinderen structuur nodig hebben of bij motorische problemen is judo een goede sport.”

Deze maand wordt het judoseizoen sportief afgesloten met feestelijke lessen. Zo is er een ‘vriendjesles’ waarbij iedere judoka een vriendje of vriendinnetje mee mag nemen. Er komt een les waarbij de ouders mee mogen doen en voor de zomervakantie begint, zal er een avontuurlijke ‘apenkooi’ worden georganiseerd.

Als kinderen het leuk vinden, mogen ze altijd komen kijken of meedoen met een les. De lessen zijn op dinsdag en beginnen voor de jongste groep, vanaf 5 jaar, om 16.10 uur. Hierna volgen nog vier lessen voor oudere kinderen en senioren.

uWie vragen heeft over de lessen of lestijden kan contact opnemen met Astrid Robat, tel.nr.: 0343-785838.

advertentie
advertentie