Geslaagd kunstroute-weekend in Maarn

11 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Voor het eerst waren er deelnemers midden in het centrum. Hans en Frankje Mager: ,,Wij hebben zeer veel lovende reacties gekregen. Niet alleen vanwege ons werk (schilderijen en boetseerwerk), maar ook bewondering voor ons gezellige atelier dat in onze tuin onder een monumentale kastanje een prachtig en sfeervol aanzicht bood. Na wekenlange voorbereiding, omdat wij onze beide ateliers behoorlijk moesten opruimen, maar tevens omdat wij in het kader van het thema kunstenaars in het landschap nog enige toepasselijke kunstwerkjes wilden maken. Het is allemaal op het nippertje gelukt en het was zeker de moeite waard, want op beide dagen hebben wij een constante stroom van bezoekers mogen ontvangen.”

MAARN - De exposanten van de ateliers in Maarn spreken over ,,gezellige en drukke dagen”. Veel in kunst geïnteresseerde bezoekers mochten zij ontvangen in hun ateliers tijdens de Kunstroute Maarn afgelopen weekend.

door Monique José Timmermans

Een collectief van kunstenaars bij Perron3 en Blue Nose Productions waar bezoekers zeer uiteenlopend werk kon bewonderen en bespreken. ,,Gezien de gesprekken die heb gevoerd, was een aantal mensen echt in kunst geïnteresseerd. Verkopen is moeilijk in deze tijd, maar ik ben zeker niet ontevreden”, aldus Jacqueline Smets van Perron3, waar Marina Graafland dit keer te gast was met beelden en schilderijen. ,,Ik geef ook schilderles en daarover is veel foldermateriaal meegenomen.”

Onder het motto ‘pak een kwast als je durft’ werden bezoekers van Perron3 uitgedaagd om ook zelf te gaan schilderen. Hetgeen weer nieuwe kunstwerken opleverde.

Bij Blue Nose Productions bleven bezoekers lang hangen om te kijken en te praten in de nieuwe tent die ditmaal voor het atelier was opgesteld. Vooral de hoeden van Melody Reyneveld bleken in de smaak te vallen van het kopende publiek.

Buiten het dorp in het bos ter hoogte van Austerlitz had ook Mijpe niet te klagen over belangstelling in haar Koepel van Stoop ,,Veel bezoekers schilderen zelf ook, dat uitte zich in belangstelling voor mijn workshops.”

Uit alle monden opluchting over het weer ,,De voorspelde regen kwam pas zondag rond 17.00 uur.”

Komend weekend hebben de kunstenaars in Doorn open huis.

www.kunstroute-heuvelrug.nl.

advertentie
advertentie