Winkelhart Doorn haalbaar?

9 april 2009 om 00:00 Nieuws

Ondanks scepsis worden deze plannen door een groot deel van de raadscommissie Ruimte toegejuicht. Vooronderzoek en overleg met de grootste eigenaars uit het gebied heeft geleid tot overeenstemming over een aantal randvoorwaarden en financiële uitgangspunten. Op basis daarvan is een model ontwikkeld dat kansrijk lijkt te zijn. De commissie ruimte stemt in met het beschikbaar stellen van €35.000,- voor haalbaarheidsonderzoek.

Onderzoek naar grootse aanpak winkelgebied DOORN - De versnippering van het winkelgebied in Doorn is een doorn in het oog. Grootse plannen worden uit de kast gehaald om een ‘winkelhart’ te creëren.

door Monique José Timmermans

Wethouder Robbert Waltmann: ,,We zijn enthousiast, maar het is een dubbeltje op z’n kant. Het is een moeilijke zaak, aan de andere kant, deze grootschalige aanpak met zoveel partners biedt een kans.”

Enthousiasme is er voor het idee van een nieuwe verbinding tussen Kampweg en Dorpsstraat, de Torensteeg. Grote zorg blijft het parkeren, waarvoor een kostendekkende bijdrage van €5,5 miljoen nodig is.

De VVD is blij dat er wat gebeurt ‘rond de gribus bij Albert Heijn’ en wijst erop dat de hoogte van nieuwbouw die niet te veel moet afwijken van het bestaande beeld. Voor GL/PvdA gaat het plan in de goede richting: ,,een groot gebied meenemen spreekt ons aan, echter de bekostiging van het parkeren is een grote zorg.” Waar de CU tegenin brengt dat parkeren een goede besteding van geld is ‘dat mag een centje kosten’ en het interessant vindt dat er zoveel draagvlak is ,,dat voorkomt mogelijk procedures.”

D66 zoekt naar de verbindending tussen de winkelgebieden/cultuurhuis aan weerszijden van de N225 en N227. Het meest kritisch is de SP die meent dat filiaalbedrijven worden aangetrokken die de lokale middenstand zullen wegconcurreren. ,,Doorn moet de parel van de lokale middenstand zijn.”

advertentie
advertentie