Muzemiks: tekort aan bestuursleden

Nieuws

Voorzitter Marian van Driel: ,,De belangrijkste functie die binnenkort vervuld moet worden is die van penningmeester. Ton Coumans wil na ruim 10 jaar zijn werkzaamheden graag overdragen. Maar ook twee andere bestuursleden hebben aangegeven dat ze gaan vertrekken. Verder heb ik er zelf volgend jaar twaalfeneenhalf jaar in het bestuur opzitten en zou ik ook graag het stokje doorgeven aan een ander.’’ Kortom, het Muzemiksbestuur is naarstig op zoek naar verse krachten. En omdat de zittende bestuursleden graag hun kennis willen overdragen, het liefst zo snel mogelijk.

LEERSUM - Creatief Centrum Muzemiks, dat vorig jaar uitpakte met een spectaculair jubileumprogramma ‘Muzemiks Anders’ ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan, luidt de noodklok. Door verschillende omstandigheden is de bezetting van het bestuur binnen afzienbare tijd dusdanig laag dat zelfs het stoppen van de activiteiten tot de mogelijkheden behoort.

door Jan Meijer

,,Het zou mooi zijn als er zich mensen melden van een wat jongere generatie, ik denk aan de leeftijdsgroep 30- tot 50-jarigen. Die zouden dan met vernieuwende ideeën hun invloed kunnen uitoefenen op het cursusprogramma’’, aldus Marian van Driel.

Het Muzemiksbestuur werkt volgens het principe van ‘vele handen maken licht werk’. Hoe meer mensen zich bereid verklaren iets voor Muzemiks te willen doen hoe makkelijker het wordt. ,,Je doet zoiets niet alleen voor Muzemiks, maar voor het hele dorp. We hebben een plaatsje veroverd in de Leersumse gemeenschap. Onze activiteiten zijn dicht bij huis en we proberen de kosten zo laag mogelijk te houden om een laagdrempelig programma-aanbod te kunnen realiseren.’’

Marian van Driel wil er het liefst van uitgaan dat alles op zijn pootjes terechtkomt: ,,De programmacommissie is alweer druk bezig met het programma van het najaar van 2009 en het voorjaar van 2010. Maar er blijft een reële mogelijkheid aanwezig dat we niet tot uitvoering overgaan, als zich helemaal niemand meldt.’’

uWie wil helpen Muzemiks voort te laten bestaan, kan zich wenden tot de voorzitter, Marian van Driel (tel. 456990), de secretaris, Ria Meijer (tel. 453406) of de penningmeester, Ton Coumans (tel. 457684).

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 36 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 42 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24