Slenderstudio geopend

12 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Joska van Wijk is de eigenaresse. Zij wordt af en toe bijgestaan door haar man Ron , die gymnastiekleraar is geweest. Samen begeleiden zij klanten die op een individuele manier willen ‘slenderen’.

Onstpannen werken aan de conditie LEERSUM - Sinds kort kunnen de inwoners van Leersum op een rustige en ontspannen manier aan hun conditie en gezondheid werken. In het Business Centre aan de Rijksstraatweg 269 (eerste ingang) is namelijk de sfeervolle Slenderstudio Leersum gevestigd.

door Marjan van den Dorpe

Slenderen

De slenderstudio beschikt over de nieuwste generatie banken, waarmee een volledige work-out bereikt wordt. Wat is slenderen precies?

Van Wijk:,, Slenderen is ongeveer 30 jaar geleden uitgevonden door een arts. Hij was op zoek naar een product dat onbelast en met weinig inspanning toch meer mobiliteit aan zijn klanten kon bieden. Op zes verschillende banken worden rustige gelijkmatige bewegingen gemaakt voor heupen, armen, benen, schouders en de totale wervelkolom. Slenderen is voor iedereen van 8 tot 80 Bewegen heeft altijd als rode draad door mijn leven gelopen’’, zegt Joska van Wijk.

Sportief

De eigenaar kan zelf ook bogen op een sportieve achtergrond, ze volgde en beoefende verschillen soorten sport. Van Wijk : ,,Ik heb zelf aan verschillende sporten gedaan, waaronder aerobics, maar ook tennis en basketball heb ik beoefend. Daarnaast heb ik een degelijke shiatsu opleiding gevolgd.’’

Ook het runnen van een slendersalon is niet nieuw voor haar.

,,Ik heb eerder een slenderstudio in Leusden gehad en daardoor veel praktijkervaring opgedaan” vervolgt zij. Slenderen is een prima manier om af te slanken.

De banken worden in combinatie met oefeningen ook gebruikt voor afslanken. En omdat je op de bank ligt, blijft de wervelkolom onbelast.’’

Wervelkolom

Er is wel een mobilisatie van de totale wervelkolom en de gewrichten maar dit wordt zonder druk of inspanning bereikt.

De smering van het kraakbeen wordt gestimuleerd en verkorte spieren en kapsels worden geactiveerd en gerekt.” Het tempo is voor iedereen afzonderlijk in te stellen en Van Wijk is altijd aanwezig voor raad en persoonlijk advies.

Per bank duurt de behandeling 8 minuten. Ze kunnen zowel actief als passief gebruikt worden. Na alle zes de banken, in een soort roulatiesysteem, gehad te hebben kan men op een aparte massagestoel bijkomen onder het genot van een drankje.

De studio beschikt ook over een vacustep, die vooral gebruikt wordt voor klanten die snel willen afslanken.

Van Wijk: ,,Slenderen heeft zo’n goede invloed op het menselijk lichaam, dat ik artsen en fysiotherapeuten uitnodig een kijkje te komen nemen.”

informatie

Voor meer informatie, prijzen en openingstijden: 0343- 456508 / 06- 25 44 66 19; Email: joskawijk@hotmail.com.

advertentie
advertentie