Foto-expositie Julia da Lima bij Il Sogno

Nieuws

Op zeventien punten in Amerongen, allemaal op loopafstand van elkaar, konden belangstellenden ateliers bezoeken, iets eten of drinken of ideeën opdoen voor de komende feestdagen. Elke deelnemer had tot tien uur in de avond zijn deuren geopend voor het publiek. In Il Sogno, aan de Overstraat 22, was het een drukte van belang. Aan de muren hingen foto’s gemaakt in Rome, Milaan, Bologna en Florence. Allemaal gefotografeerd door Juila da Lima met een 50mm lens. Da Lima:,, Met een dergelijke lens heb je niet de mogelijkheid om op afstand mensen te observeren en je daarachter te verschuilen. Het zijn de (levens) verhalen van de mensen in de straten van deze steden.”

AMERONGEN - De straten waren sfeervol verlicht. Overal stonden brandende kaarsen in de ramen en buiten voor de deuren. Het was weer het Avondje Amerongen. In Il Sogno werd afgelopen vrijdagavond met een hapje en een drankje de fototentoonstelling Vita di Strada van Julia da Lima feestelijk geopend.

door Marjan van den Dorpe

Julia da Lima is autodidact fotograaf. Ze heeft op de Fotovakschool in Amsterdam gezeten en is daarna haar eigen weg gegaan. Eerst was ze voornamelijk geïntrigeerd door de moderne architectuur, maar dat veranderde langzaam in een interesse voor het fotograferen van mensen. Zij reist de hele wereld over. Da Lima:,,Op de eerste dag in een onbekende stad loop ik eerst zonder camera rond. Even sfeer proeven. Daarna ga ik op mijn eigen intuïtie af en kom daardoor op hele verrassende plaatsen. Door met zo’n lens te fotograferen dwing je jezelf om contact te maken met de mensen die je op de gevoelige plaat wilt vastleggen. Sommige foto’s zijn dan ook op nog geen halve meter afstand genomen.”

Expositie

De foto’s die bij Il Sogno te zien zijn, zijn voornamelijk het afgelopen jaar gemaakt en zijn merendeels in zwart-wit. Kleur gebruikt Da Lima alleen als dat aan de foto een extra dimensie geeft. De tentoonstelling is nog tot en met 31 januari 2009 te zien. Meer informatie: Il Sogno telefoon: 0343- 454700 of op www.ilsogno.eu Voor Julia da Lima zelf: 06- 24984744 of www.juliadalima.nl De openingstijden zijn: donderdag tot en met zaterdag van 11.00-17.00 uur.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Driebergse schrijfster Maartje Kouwen verstopt nieuw boek in het wild 5 uur geleden
Afbeelding
Locoburgemeester Jorg ontbijt met leerlingen Wereldkidz Meander Leersum 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Onrust door plan voor zonneveld in Overberg: ‘De mensen voelen zich niet gehoord’ 12 uur geleden
Afbeelding
Weer landelijke ophokplicht pluimvee wegens opleving vogelgriep gisteren
Afbeelding
Politieke partijen buurgemeenten zoeken oplossing veiligheid fietsende leerlingen 5 okt, 07:58
Afbeelding
Heuvelrugpolitiek wil geen omgekeerde vlaggen meer 4 okt, 13:18
Afbeelding
Slechts één inzittende betrokken bij politieachtervolging die eindigde met aanrijding in Driebergen 4 okt, 12:31