Nieuwe voorzitter cursusproject

Nieuws

In het jaar 2000 ging Hans Kray met de VUT en er kwamen zoveel leuke dingen op hem af, waaronder het cursusproject. In zijn begintijd kwamen er zo´n 200 mensen per jaar naar de cursussen. Het project had niet zo´n goede naam. ,,Bij de bakker hoorde je mensen vertellen dat die cursussen toch bijna nooit doorgingen. Dat ga ik veranderen.”, dacht Kray.

Hans Kray neemt na acht jaar afscheid AMERONGEN - Het cursusproject bestaat in Amerongen al 35 jaar. De laatste acht jaar was Hans Kray hiervan de voorzitter. Vanaf januari 2009 zal Huib Matthes ad interim deze taak op zich nemen.

door Linda Dijkstra

Het aanbod van de cursussen werd groter en gevarieerder en er werd goed op de kwaliteit van de cursussen gelet. Samen met tien werkgroepleden werd er elk jaar enthousiast een interessant cursusprogramma samengesteld. Bij elke cursus was altijd een van deze mensen aanwezig om te kijken hoe de cursus werd gegeven en hoe de deelnemers het vonden.

Succesnummers, als ‘koken met Wim’ en rondleidingen in het kasteel en over landgoed Zuylestein zitten nog steeds in het cursuspaket. Wel kwamen er elk jaar nieuwe cursussen bij en is er voor iedereen, jong en oud iets leuks te leren en te beleven.

Sociaal en leerzaam

De laatste jaren komen er zo´n 650 mensen op de cursussen af. Het is ook vooral een gezellig, sociaal en leerzaam project. Al twee jaar geleden gaf Kray aan te willen stoppen met dit voorzitterschap. Het was moeilijk een opvolger te vinden. Het is dan ook vrijwilligerswerk waar veel tijd in gaat zitten. Kray wil zich gaan richten op ander vrijwilligerswerk bij twee mannenkoren en hij geeft ook nog les: bedrijfseconomie in Amsterdam en Twente.

Tijdelijk

Huib Matthes woont nu twee jaar in Amerongen en is ook die twee jaar als vrijwilliger betrokken bij dit project. Hij heeft vele cursussen bezocht, waar hij erg enthousiast over is. Zelf gaat hij dit jaar ook een cursus geven over organisatie en famlieopstellingen. Hij wil tijdelijk de voorzitter zijn, tot er een vaste nieuwe voorzitter is gevonden. Hij is blij dat Kray en de werkgroepleden een heel goed draaiboek hebben gemaakt, met een duidelijke planning wat er per maand moet gebeuren.

De folder over de nieuwe cursussen wordt in de eerste week van januari huis aan huis bezorgd. 40% van het cursusaanbod is helemaal nieuw en verrassend. Zo kunnen we bijvoorbeeld op zoek gaan naar onze Amerongse Evita, of Joseph. Dit wordt vast een vrolijk, vocaal feest. Om nog een tipje van de sluier op te lichten: ‘Loesje’ gaat in samenwerking met Amnesty International een workshop geven, op ‘De Internationale Vrouwendag’.

Als iemand de folder niet ontvangt kan er gebeld worden met Karin Schevers: 0343-453194. De openings- c.q. inschrijfavond wordt gehouden op maandagavond 12 januari 2009 in Den Rooden Leeuw. Hierbij zal de Wethouder van o.m. Welzijn Elisabeth van Oostum het nieuwe cursusjaar openen. Het belooft weer een boeiend jaar te worden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Maand van de geschiedenis bij Museum Huis Doorn 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Utrechtse Heuvelrug maakt afspraken over duurzame woningbouw 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (1): ‘Wordt Nederland een derdewereldland?’ 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Atelierroute dit jaar uitgebreid: ‘Hopen op een creatieve verbinding tussen jong en oud’ 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen zamelen geld in voor door brand getroffen bakker en dierenwinkel 28 sep, 19:52
PREMIUM
Afbeelding
Eigenaren Firma Haalboom zien pensioen in rook opgaan: ‘Gelukkig hebben we elkaar nog’ 28 sep, 13:23
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 27 sep, 12:25