‘Sterrenpaal’ is meesterstuk

11 december 2008 om 00:00 Nieuws

De creatieve workshops voor alle groepen van basisschool De Regenboog - geleid door echte kunstenaars -hebben veel te weeg gebracht en verrassend resultaat geboekt.

Regenboog school maakt kerstcollectie AMERONGEN - Drie weken lang intensief boetseren, beeldhouwen en schilderen door leerlingen van de ‘Regenboog’ hebben een sfeervolle kerstcollectie opgeleverd. Dit was vooral te danken aan de professionele inzet van Amerongse kunstenaars van Open Atelier. Maandagmiddag werden de werkstukken feestelijk onthuld. Ze zijn bij de school tot Kerstmis te bewonderen. Een mooi, creatief initiatief.

door Manus van Gent

Bij de feestelijke onthulling werd eerst het gezamenlijke Meesterwerk getoond: een Sterrenpaal, wel 3 meter hoog, opgebouwd uit klei bollen en –kokers, gebakken en bewerkt met afbeeldingen en symbolen van het Kerstverhaal. Heel kunstig opgebouwd en geconstrueerd tot een grote totem, bekroond met een stalende ster. Keramiste Jessica Benjamins was hierbij de drijvende kracht.

Achter de school werd daarna een bijzondere kerststal geopend, waarin wel vijftig figuren leken te zweven. Ook hier was klei, gebakken en beschilderd, het basismateriaal. Aandoenlijk was te zien hoeveel de figuren verschilden, en samen toch eenheid uitstraalden. In de gang en in enkele lokalen waren nog meerdere kinderkunstwerken te zien waarbij resultaten van het speksteen bewerken (met Aleid Laan die hielp het fijne materiaal te bewerken).

Topstuk uit de kerstworkshops van de Regenboog was de grote wanddecoratie ‘Engelen uit de kunst met een sterrenhemel van Van Gogh’. De begeleiding voor dit kleurige schouwspel kwam van Jasione van Esch en Froukje Nieuwenhuis, maar het echte werk kwam van de kinderen. Informatie bij de school.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie