Ontevreden over communicatie

6 november 2008 om 00:00 Nieuws

Ronald van de Broek, Bonnie Hoekstra en Thomas Delfgou hebben geen goed woord over voor de houding van de afdeling wijkbeheer. ,,We hebben onze klachten over de braamstruiken die vanuit het bos het speeltuintje ingroeien, het kapotte hek van het speeltuintje, de laaghangende takken van een boom naast het speeltuintje, een andere boom die de gemeente zou gaan kappen, maar er nog steeds staat en het het vele onkruid dat tussen de tegels en langs de wegranden woekert, voorgelegd aan de gemeente. Eind september werd het onkruid gesnoeid, maar met de overige zaken is niets gedaan.”

Bewoners Erica boos over slecht onderhoud AMERONGEN - Bewoners van Erica aan de bosrand van Amerongen vinden dat de gemeente te weinig onderhoud pleegt in hun straat. Pas na herhaald aandringen bij de gemeente is eind september wat gedaan in hun straat. Maar de bewoners blijven met een katerig gevoel zitten. ,,Wij hebben ervaren dat er alleen iets gedaan wordt als je maar hard genoeg schreeuwt.”

door Marleen Meijer

Een medewerker van de afdeling wijkbeheer kwam vervolgens begin oktober op bezoek bij Hoekstra om te horen wat hij van het gepleegde onderhoud vond. In dit gesprek werd toegezegd dat de gemeente voortaan twee keer per jaar onderhoud zou komen plegen. Maar Hoekstra wilde ook weten of de gemeente de rest van de klachten aan zou pakken. De gemeentemedewerker zou echter gezegd hebben dat een straat als Erica die de overgang naar het bos vormt andere aandacht krijgt van de gemeente dan straten elders in het dorp. De boom hoefde niet gesnoeid te worden omdat Erica een woonerfachtige straat is en daar andere regels gelden. Ook de bramenstruiken kon de gemeente niet snoeien, omdat ze op het terrein van Staatsbosbeheer staan.

Hoekstra en andere bewoners in het straatje bleven teleurgesteld achter en Delfgou schreef een brief naar de gemeente waarin hij uitleg vroeg. De uitleg over enkele onderwerpen heeft hij eind vorige week gekregen, maar op een aantal vragen wil de gemeente niet ingaan, omdat zij vindt dat Delfgou een ‘onjuiste weergave van de onderwerpen’ geeft in zijn brief. In de brief zegt de gemeente komend voorjaar te willen bekijken wat er gedaan kan worden aan de bramenstruiken, tevens geeft ze aan dat de boom die gekapt moet worden voor eind april volgend jaar gekapt wordt.

De gemeente vindt dat ze met de gedane toezeggingen, de beantwoording van de bief en het eind september gepleegde onderhoud heeft gedaan wat ze moet en kan doen.

De bewoners zijn vooral teleurgesteld. Ze begrijpen niet waarom ze zo zoveel moeite moeten doen om fatsoenlijk onderhoud van hun straat te krijgen. De gemeente nodigt Delfgou in haar brief uit voor een gesprek. De bewoners hebben daar echter geen behoefte aan. ,,Je komt er toch niet uit, de gemeente ziet het gewoon anders dan wij”, besluiten de bewoners.

Tot grote verrassing van de bewoners was de gemeente gistermiddag ineens volop aan het snoeien in de straat. De takken van de boom waren er al af toen Delfgou de straat in kwam. ,,Heeft het toch zin gehad.”

advertentie
advertentie