Villa Kakelbont biedt hulp

6 november 2008 om 00:00 Nieuws

De naam ‘Villa Kakelbont’ verwijst naar het huis van Pippi Langkous, het van zelfvertrouwen blakende meisje uit het boek van Astrid Lindgren. Het krijgen van meer zelfvertrouwen is voor Vuister uitgangspunt in de therapeutische behandelingen die ze kinderen en jongeren aanbiedt. Na haar afstuderen aan de Pedagogische Academie vertrok ze op 21 jarige leeftijd naar Brussel. Na eerst enkele maanden als au pair gewerkt te hebben, ging ze als onderwijzeres in het basisonderwijs aan de slag. Als remedial teacher bood ze haar leerlingen al snel extra begeleiding bij problemen. ,,Ik proefde meer en meer dat kinderen meer nodig hebben dan wat ik als leerkracht kon bieden.” Na haar terugkeer vestigde ze zich in Amerongen, waar ze als onderwijzeres en remedial teacher op basisschool De Breeakker ging werken. Deze zomer rondde ze de HBO opleiding tot kinder- en jeugdtherapeut af. Vuister biedt laagdrempelige hulp aan kinderen en jongeren die dit nodig hebben, bijvoorbeeld bij echtscheiding, gedragsproblemen, faalangst, verwerking van rouw, leerstoornissen of slaapproblemen. ,,We kijken tijdens de behandeling naar wat goed gaat, om van daaruit te komen tot zelfvertrouwen en oplossing van het probleem”, legt ze uit. ,,Daarbij gebruik ik graag spel en creatieve activiteiten. Meestal wordt gestart met een intakegesprek thuis. Ook wordt gekeken of het probleem terug te voeren is op gebeurtenissen van vroeger. Er wordt altijd geëvalueerd met de ouders. Vuister: ,,Een kind kan het niet alleen. Deze terugkoppeling is heel belangrijk.” Ze benadrukt dat in het gesprek met de ouders alleen zaken aan de orde komen waar de kinderen haar toestemming voor gegeven hebben.

AMERONGEN - Jongeren die niet goed in hun vel zitten, kunnen een beroep doen op kindercounselor en jeugdtherapeut Jacqueline Vuister (46). Als vertrouwenspersoon begeleidt de onderwijzeres, en moeder van vier kinderen, jongeren in verschillende leeftijdsfasen. In haar ‘Villa Kakelbont’ biedt ze naast aandacht en steun, vaardigheden die helpen anders om te gaan met wat haar jonge cliënten op dat moment als moeilijk ervaren. ,,Ik kan het”, dient daarbij als uitgangspunt om de balans te hervinden.

door Caro van den Berg

,,In ieder mens schuilt een unieke vlinder vol kleuren en talenten”, is haar motto. ,,Mensen mogen ook vrij zijn om zichzelf te laten zien en kleur bekennen. Hierdoor wordt het leven vrolijker en door een kleine verschuiving te maken van “alles grijs zien naar één of twee kleuren, kan het leven er anders uitzien”, aldus de gedreven therapeute. Praktijk voor kindercounseling kinder- en jeugdtherapie ‘Villa Kakelbont’, Holleweg 50. Telefoon: 06-40350940. Info@villakakelbontamerongen.nl/www.villakakelbontamerongen.nl

advertentie
advertentie