Debatavond ‘Bouwen in het bos?’

30 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

Wat betekent dat eigenlijk voor het beleid van Ruimtelijke Ordening? Mag er nu wel of niet worden gebouwd? En waar dan? En hoe zit het met sociale woningbouw? Is er nog ruimte voor starters? De meeste inwoners van onze gemeente zijn blij in een Nationaal Park te wonen en hechten aan een goede bescherming van de natuur in hun leefomgeving. Anderen vinden dat bouwen nodig is om voldoende dynamiek in de gemeenschap te houden. Deze tegenstelling vindt de debatcommissie Cultuurhuis Doorn een publiek debat waard. In deze commissie zitten Janine van Dijk, Simon Klingen en Henk Branderhorst.

DOORN - ‘Bouwen in het bos?’ Dit is de titel van een openbaar debat dat op donderdag 13 november plaatsvindt in het Cultuurhuis in Doorn. De grenzen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vallen vrijwel samen met de grenzen van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Maar moet er in de toekomst gebouwd worden in het bos?

Antwoorden

De antwoorden komen van de wethouder ruimtelijke ordening Robbert Waltmann, de vice-voorzitter van het Nationaal Park Jim van Notten, makelaar Marous van Wonderen en de voorzitter van de Federatie Groene Heuvelrug, Age van der Werf. Allemaal geven zij hun visie over deze kwestie.

In het tweede deel van de avond komen de lokale politici aan het woord. Dit zijn Lysbeth van Valkenburg (VVD), Wilma Hielema (Groen Links), Janny Foekens (CU) en Aloys van Spaandonk (PvdA). De avond staat onder leiding van Simon Klingen. Op 13 november begint de debatavond om 20.00 uur.

advertentie
advertentie