Aanpassingen kruispunt Doorn beloofd

Nieuws

Voorafgaand aan de vergadering deelde een vertegenwoordiger van de Fietsersbond afd. Heuvelrug een zwartboek uit aan de commissieleden met daarin hun bevindingen. Het is een lastig punt, er is veel autoverkeer en de kruising vormt het hart van het dorp. De gemeente had de wens en het voornemen om de verkeerssituatie te verbeteren, in het bijzonder voor voetgangers en fietsers. Hierin is de gemeente niet geslaagd, analyseert de Fietsersbond.

Doorn - In de vergadering van de commissie Ruimte van afgelopen dinsdag is er uitgebreid gediscussieerd over de situatie rond het kruispunt na de grondige aanpak van de afgelopen maanden. De algemene conclusie was dat er op een groot aantal punten fouten zijn gemaakt.

door Rob Verbraak

Ook de commissieleden spraken zich zorgelijk uit over de uitgevoerde werkzaamheden. Vooral de breedtes van de fietsstroken en de moeilijkheden die het vrachtverkeer tegenkomt door aanpassingen van de rijstroken kwamen ter sprake. Ook de manier waarop informatie naar direct betrokkenen inwoners maar ook ondernemers door de gemeente is verstrekt was een punt van discussie. De verantwoordelijk wethouder Jankees Salverda gaf in een reactie toe dat de communicatie beter had gekund.

Ook zullen op korte termijn aanpassingen uitgevoerd worden. Een aantal lantaarnpalen zullen alsnog verplaatst worden, er wordt wat gedaan aan de diepliggende putten op de fietsstroken die voor gevaarlijke situaties zorgen en er komen fietssymbolen, ratelaars op de stoplichten voor blinden en slechtzienden. Daarnaast wordt er gekeken naar de mogelijkheid om de stopstreep voor linksafslaand verkeer, komende uit de richting Leersum een aantal meters terug te leggen waardoor rechtsafslaand vrachtverkeer vanuit de richting Wijk bij Duurstede meer ruimte krijgt.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48