Doorn straatnaam rijker

Nieuws

,,Als vereniging zijn we blij om ter gelegenheid van ons 100-jarig bestaan een extra erkenning te krijgen in de vorm van dit bord. Als vereniging zijn we niet alleen bekend in Doorn maar uit de wijde omgeving komen mensen bij ons schaatsen. Vooral door onze manier van ijs maken zijn we in staat om al bij een beetje vorst ervoor te kunnen zorgen dat er geschaatst kan worden op deze baan. Met deze nieuwe straatnaam kunnen mensen ons nu ook via de moderne communicatieapparatuur nog makkelijker vinden. Vanaf nu is ons adres dan ook IJsbaanlaantje nummer 1”, vertelt Porte in zijn welkomstwoord. ,,Toen wij als college de nieuwe naam voorlegden aan de straatnamencommissie hoefde deze niet lang na te denken om akkoord te geven. Deze vereniging neemt een belangrijke plaats in Doorn in en voorziet in een grote behoefte”, aldus Naafs.

Feestweek jarige ijsclub voor de inwoners DOORN - Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Doornsche IJsclub heeft burgemeester Frits Naafs samen met Auke Porte, voorzitter van de IJsclub, vorige week vrijdag bij de ingang van het terrein een straatnaambord onthult. Met de toepasselijke naam IJsbaanlaantje.

door Rob Verbraak

Vanaf zaterdag 25 oktober organiseert de IJsclub een grote feestweek. In een grote tent op het terrein wordt een kunstschaatsbaan aangelegd. Eigen schaatsen meenemen is niet nodig, want op deze baan zijn aparte schaatsen nodig die in voldoende mate aanwezig zullen zijn. Na de opening om 14.00 uur waarbij ook het college de schaatsen onder zal binden, is er een kinderdisco op het ijs en vanaf 19.00 uur schaatsen voor iedereen met muziek van het dweilorkest van De Koninklijke Harmonie uit Doorn. De hele week is het vrij schaatsen volgens een schema voor alle scholen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 11 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04