Inwoners voor huisartsenpost

Nieuws

Vorige week woensdag werd de uitslag van de enquete tijdens een inspraakavond voor inwoners overhandigd aan wethouder Elisabeth van Oostrum van de gemeente Utrechtse Heuvelrug en aan wethouder Jan Burger van Wijk bij Duurstede, beiden verantwoordelijk voor gezondheidszorg. Uit de antwoorden blijkt dat 68% praktische ervaringen heeft met een van de drie huisartsenposten in Ede, Houten of in Zeist. Ten aanzien van de afstand van de woning tot aan de huisartsenpost geeft 10% aan daar geen moeite mee te hebben. In totaal geeft 90% aan daar veel moeite mee te hebben. Tenslotte resteert de stelling wat men vindt van een huisartsenpost in Doorn. Als antwoord op deze stelling geeft 98% aan dat een huisartsenpost in Doorn noodzakelijk is.

Alle partijen moeten 29meewerken DOORN- Van 9 augustus tot 1 oktober 2008 zijn inwoners van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede door de SP gevraagd naar hun kennis omtrent, hun ervaringen met en mening over de bereikbaarheid van de huisartsenzorg buiten kantooruren. Gedurende de onderzoeksperiode zijn 1816 formulieren geretourneerd.

door Rob Verbraak

,,De uitslag van dit onderzoek verrast ons niet. In het onderzoek van de gemeente ‘Heuvelrug in beeld uit 2007’ kwam duidelijk naar voren dat de afstand naar de huisartsenpost als grootste knelpunt wordt ervaren. Wij hebben daarom onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van een huisartsenpost in Doorn. Wij hebben meerdere keren gesproken met de huisartsen, de zorgverzekeraars en de besturen van de huisartsenposten in de regio. Tot op heden zonder resultaat. Natuurlijk blijf ik zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de discussie weer te kunnen openen”, aldus Van Oostrum.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 9 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47