Oud papier per november in papierkliko

Nieuws

De aangekondigde proef met mini-containers (kliko’s) voor oud papier en karton wordt binnenkort gestart. De benodigde kliko’s - 240 liter, grijs met blauwe deksel - zullen tussen 27 en 31 oktober in Maarn worden bezorgd bij alle huishoudens, met uitzondering van hoogbouw en buitengebied.

MAARN - Aanstaande zaterdag kan voor de laatste maal het oud papier in doosjes langs de weg worden gezet. Op de volgende ophaaldag, 8 november, zullen papierkliko’s geleegd worden door Drumband Klein Maar Dapper.

door Monique José Timmermans

Behalve deze containers voor thuis worden op het Buntplein en het 5-Meiplein deels in de grond verzonken papierbakken geplaatst. Deze zullen tweemaal per week geleegd worden en mogen door iedereen gebruikt worden om oud papier weg te gooien. De opbrengst van deze afvalbakken is ook voor Klein Maar Dapper.

,,Het restafval in Maarn bestaat voor ruim 14% uit papier en karton, dan spreek je over tonnen”, aldus wethouder Robbert Waltmann. ,,Uit deze proef moet blijken of dit het beste concept is. In de rest van Nederland is men heel positief, juist ook de keuze voor een grote bak.” Halverwege de proefperiode volgt een enquête over het gebruik en na afloop besluit men het systeem wel of niet door te voeren in de hele gemeente. Inwoners kun dan ook kiezen voor uitsluitend gebruik van de centrale papier afvalbakken en de papierkliko teruggeven.

,,We zijn ons ervan bewust dat de container ruimte inneemt, anderzijds het is ook gemakkelijk om papier gelijk in de juiste afvalbak bij huis te kunnen gooien. Geen van kranten uitpuilende dozen meer.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 1 uur geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24