Stophersentumoren.nl wint Utrechts Heuvelrug Compliment

Nieuws

DOORN - De stichting Stophersentumoren.nl heeft donderdag het Utrechts Heuvelrug Compliment gewonnen. Deze prijs kent de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan de stichting toe om haar te roemen vanwege haar nieuwe initiatieven ,,Een negatief iets op een positieve manier oppakken’’, schrijft de gemeente in het juryrapport. De stichting ontving € 500,- voor hun missie en een oorkonde.

De gemeente vindt dat vrijwilligerswerk een enorm maatschappelijk belang dient. Om haar erkentelijkheid te tonen voor het werk dat alle vrijwilligers verrichten nodigt de gemeente alle vrijwilligers elk jaar uit voor een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst reikt zij onder meer het Utrechts Heuvelrug Compliment uit. Dit jaar ging deze prijs naar de stichting Stophersentumoren.nl.

Klaske Hofstee, oprichtster van de stichting, na het winnen van de vrijwilligersprijs. ,,Het winnen van een dergelijke grote prijs stimuleert en motiveert onze vrijwilligers om met nog meer inzet te werken aan onze doelstelling. Echter, niet alleen wordt ons vrijwilligerswerk beloond en erkend, ook staat de kankersoort `primaire hersentumoren’ weer even extra in de aandacht. Dit laatste is zeer belangrijk, want voor het verwezenlijken van onze missie is het nodig dat heel Nederland bekend raakt met de ernst en de gevolgen van een primaire hersentumor én de noodzaak van meer onderzoek hiernaar.”

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Feestelijk 70e Bloemencorso in Leersum: ‘Prachtig dat we dit weer meemaken’ 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (2): ‘Het brengt extra uitdagingen met zich mee’ 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 13 aug, 07:30
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47