Stophersentumoren.nl wint Utrechts Heuvelrug Compliment

Nieuws

DOORN - De stichting Stophersentumoren.nl heeft donderdag het Utrechts Heuvelrug Compliment gewonnen. Deze prijs kent de gemeente Utrechtse Heuvelrug aan de stichting toe om haar te roemen vanwege haar nieuwe initiatieven ,,Een negatief iets op een positieve manier oppakken’’, schrijft de gemeente in het juryrapport. De stichting ontving € 500,- voor hun missie en een oorkonde.

De gemeente vindt dat vrijwilligerswerk een enorm maatschappelijk belang dient. Om haar erkentelijkheid te tonen voor het werk dat alle vrijwilligers verrichten nodigt de gemeente alle vrijwilligers elk jaar uit voor een bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst reikt zij onder meer het Utrechts Heuvelrug Compliment uit. Dit jaar ging deze prijs naar de stichting Stophersentumoren.nl.

Klaske Hofstee, oprichtster van de stichting, na het winnen van de vrijwilligersprijs. ,,Het winnen van een dergelijke grote prijs stimuleert en motiveert onze vrijwilligers om met nog meer inzet te werken aan onze doelstelling. Echter, niet alleen wordt ons vrijwilligerswerk beloond en erkend, ook staat de kankersoort `primaire hersentumoren’ weer even extra in de aandacht. Dit laatste is zeer belangrijk, want voor het verwezenlijken van onze missie is het nodig dat heel Nederland bekend raakt met de ernst en de gevolgen van een primaire hersentumor én de noodzaak van meer onderzoek hiernaar.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 5 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45