Bedevaart voor de natuur in Cultuurhuis

Nieuws

DOORN - Bedevaart voor de natuur is een film over de trektocht van de schaapskudde over de Heuvelrug. De film wordt op dinsdag 30 september om 20.15 uur vertoond in het Cultuurhuis aan het kerkplein in Doorn.

Het doel van deze trektocht met de schapen was om een breed publiek op indringende wijze duidelijk te maken welke enorme barrières er anno 2007 genomen moeten worden door dieren en mensen om zich over de Heuvelrug te kunnen verplaatsen. Chris Bakker van Het Utrechts Landschap geeft een toelichting bij de film.

Al jaren lang brengen natuurorganisaties het belang van verbindingszones tussen natuurgebieden onder de aandacht van het Nederlandse publiek. Maar het is een complexe boodschap met zaken als ‘de ecologische hoofdstructuur’, ‘ontsnippering van natuur’, ‘rood voor groen’ en de aanleg van ecoducten en andere verbindingszones. Met behulp van de tocht van de herder met zijn hond en schapen zal op een aantrekkelijke en spannende manier inzichtelijk gemaakt worden hoe versnipperd de natuur op de Heuvelrug vandaag de dag is en aan welke oplossingen wordt gewerkt door de overheid en natuurbeschermingsorganisaties zoals Het Utrechts Landschap en het Goois Natuurreservaat. De film geeft weer waar de uitdagingen en problemen liggen om van de heuvelrug een groot natuurgebied te maken. Entree: gratis.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 1 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 8 uur geleden
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 5 jul, 07:45
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16