‘Zelfs in de nacht’ achtste boek van GWV

Nieuws

G.W.V. is het pseudoniem van G.W. Tamminga-Visser of voor vrienden en bekenden beter bekend onder de naam Truusje Tamminga. ‘Zelfs in de nacht’ is alweer het achtste boek van haar hand. Alles begon met de ‘vertaling’ van het Nieuw Bijbels dagboekje. De tekst daarin was te moeilijk te begrijpen en zij belde de uitgever op met de vraag of dat niet veranderd kon worden. ,,Schrijf maar op wat u bedoelt. Dan is het duidelijker”, antwoordde de uitgever. Na lang aarzelen stuurde ze het gevraagde aan hem toe en dat beviel zó goed dat haar gevraagd werd om het hele boekje maar te herschrijven. G.W.V. zag het levenslicht.

LEERSUM - De nacht is donker. Het licht is weg. We zitten toch niet te wachten op de nacht? Dat zijn de woorden op de achterkant van het nieuwste boek van G.W.V. met de titel ‘Zelfs in de nacht’.

door Marjan van den Dorpe

Op de vraag hoe ze aan het idee kwam om haar nieuwste boek te schrijven antwoordt zij: ,,Het was een bewogen jaar, drie keer was ik doodziek. Bij een heupoperatie ging van alles mis en ik lag lang in het ziekenhuis. Op een dag komt onze pastorale medewerkster bij mij op bezoek en vroeg of ik wel kon slapen. “Nee, dat lukt niet”, zei ik. Ik lag maar de donkere nacht in te kijken en dacht aan een zin uit de Bijbel: Wie zijn hulp van Hem verwacht, zingt Zijn lof zelfs in de nacht. ,,Zelfs in de nacht” zei ze. Een mooie titel voor een boek! Een juichkreet, een blijde jubel, een dankbaar gevoel te weten dan Hij nabij is, zelfs in de nacht. Dat is de boodschap van dit boek. Eén van liefde en genade waar we iedere dag en iedere nacht mee vooruit kunnen.”

GWV haalt haar inspiratie uit, wat zij noemt, haar frutsels. Stukjes tekst die haar iets doen en die ze bewaart. In elk door haar geschreven dagboek staat, buiten een Bijbeltekst, ook een boeiende, meditatieve tekst en een gedichtje. Eenvoudig en recht uit het hart. GWV: ,,Ik heb helemaal geen schrijverscursus gevolgd of zo. Ik kan niet eens typen en schrijf daarom alles nog met de hand. Om mij goed te kunnen concentreren trek ik mij dikwijls terug. Je verliest de tijd als je aan het schrijven bent. Het is heerlijk om te doen.”

Andere boeken van haar zijn ‘Samen zijn we sterk’, ‘Voorbij de regenboog’ en ‘Troostboek voor de tijd die komt’. ‘Zelfs in de nacht’ is sinds vorige week verkrijgbaar bij alle boekhandels in de regio.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 21 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00