Nieuwe rolstoelfiets voor Bartiméus

30 oktober 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Namens DBV Verzekeringen uit Zeist overhandigde de heer Schuit vorige week donderdag aan de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt een rolstoelfiets met hulpmotor. Boy, bewoner van Bartiméus, nam samen met begeleidster Marloes, de fiets in ontvangst.

DBV zamelt geld op sportieve wijze in

De rolstoelfiets is bestemd voor de meervoudig beperkte cliënten van het Dag Activiteiten Centrum van Bartiméus. Veel cliënten maken gebruik van een rolstoel of zijn beperkt in hun mobiliteit en kunnen daardoor niet zelf fietsen. Een rolstoelfiets is voor hen een uitkomst. Hiermee kunnen ook deze cliënten genieten van het buiten zijn. Doordat de rolstoelfiets voorzien is van een hulpmotor, wordt het mogelijk om langere afstanden af te leggen. Zo kunnen cliënten makkelijker samen met hun begeleider bijvoorbeeld even winkelen in één van de omliggende dorpen.

DBV Verzekeringen bracht het sponsorbedrag bij elkaar. Namens elke hardloper die voor DBV deelnam aan de Dam tot Damloop werd door DBV een bedrag gestort met de rolstoelfiets als eindresultaat. ,,De fiets is op sportieve wijze gerealiseerd en past helemaal bij onze campagne ‘Kom in beweging’ van dit jaar”, aldus Frans van Nie van Bartiméus Sonneheerdt. In deze campagne staat het thema ‘bewegen’ van mensen met een visuele beperking centraal.

advertentie
advertentie