Weinig belangstelling inloopavond

Nieuws

Slechts vijf inwoners waren deze avond naar Het Cultuurhuis gekomen om de discussie met de bijna voltallige gemeenteraad aan te gaan. Een inwoner van Doorn had vooral vragen over de renovatie van het kruispunt, vooral het overleg met de ondernemers had in zijn ogen een stuk beter gekund. Er zijn ondernemers die de afgelopen maanden een omzetverlies hebben geleden van 25 procent. Hij vroeg zich af waarom de gemeente geen calamiteitenfonds in heeft gesteld. De gemeenteraad gaf als reactie dat er vooraf niet over een mogelijk omzetverlies is gesproken.

HEUVELRUG - Voorafgaand aan de definitieve vaststelling van de begroting volgende week heeft de gemeenteraad dit jaar voor het eerst initiatief genomen om tijdens een inloopavond inwoners de gelegenheid te geven om met de raadsleden in discussie te gaan.

door Rob Verbraak

Een inwoner uit Maarn maakte zich zorgen over het subsidiebeleid van de gemeente. Het Dorpshuis heeft een groot aantal gebruikers die gewend zijn aan subsidies. Bij inkrimping hiervan komt de exploitatie van het dorpshuis in gevaar. Een echtpaar uit Maarsbergen wilde vooral handhaving van het groene karakter. De Utrechtse Heuvelrug is een prachtige gemeente en met die groene omgeving moet zorgvuldig worden omgegaan. Een inwoner van Amerongen had het vooral over de afstand tussen bestuur en burger. In het dorp is er veel initiatief onder de inwoners om hun eigen buurt schoon te houden. Of de gemeenteraad iets gaat doen met de inbreng is afwachten tot volgende week.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 21 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00