Snuffelen tussen oude boeken

Nieuws

Liefst 200 zakken smeuige oliebollen gingen, als verse broodjes, vanuit de garderobe van het Verenigingsgebouw naar bezoekers van de Markt en naar grootafnemers De Ridderhof en Elim. De bodem voor een geslaagde donor-dag was meteen gelegd. Nooit eerder vonden de prachtbollen van bakkerij Aalbertsen zoveel aftrek; nabezorging was enkele malen nodig.

In 2009 bestaat Ons Genoegen negentig jaar AMERONGEN - Als voorloper van het 90-jarig bestaan hield Muziekvereniging Ons Genoegen afgelopen zaterdag de bekende markt met oliebollen, boeken en een levendige loterij. Bedoeling was, als altijd, geld binnen te krijgen voor instrumenten en kleding van de harmonie.

door Manus van Gent

In het oefenlokaal waren kraampjes met allerlei boeken opgesteld, waaronder complete series van Ludlum, MacLean, Konsalik en Agatha Christie. Ook reisboeken, atlassen en streekromans waren ruim voorradig. Een bezoeker speurde naar Zwarte Beertjes, waarvan hij er al 1500 in bezit had. Hij vond hier nog 3 aanvullingen voor zijn collectie, en hoefde er nog maar 2000 te verwerven. Een mevrouw zocht het boek Merijntje Ghijssen…en vond het na een uur tussen anderssoortige literatuur. Helemaal gelukkig, voor twee euro.

Leendert Cornelisse, voorzitter van Ons Genoegen, kwam met het bericht dat de Vereniging in 2009 haar jubileum van 90 jaar gaat vieren. Op 3 januari is een groot Nieuwjaarsconcert gepland, met deelname van koor Voice Mail en het Andries koor in de Sporthal.

Op 9 mei volgt een groot feest-concert en in september komt een optreden van het Fanfare Korps Kon. Landmacht, bereden afdeling. De normale markten staan ook dan ingepland.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 6 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 16 uur geleden