Engelse les van oud leerlingen

Nieuws

Maartje van Barneveld, Lotte Chevalier, Emily de Boer, Caroline Wesselman van Helmond, Mariska Kuiper, Davida Oostlander en Annelies van der Mey brachten een bezoek aan de openbare basisschool De Kameleon. Op een na hebben de zeven ook op deze school les gehad. Allen zitten in het tweede jaar vwo en volgen tweetalig onderwijs. Dit werkbezoek vergt uiteraard een stuk voorbereiding en dat werd samen met hun docent gedaan. De uitvoering van de les deden de leerlingen echter zonder begeleiding volledig zelfstandig. De les van begin tot het einde werd gegeven in het Engels aan drie verschillende groepen leerlingen uit groep zeven en acht. Als iets niet duidelijk was werd er een uitleg in het Nederlands gegeven wat bijna niet nodig was ondanks dat de leerlingen pas in hun eerste of tweede jaar met Engelse les zaten. Er was een quiz met vragen zoals; Hoe ziet de Engelse vlag eruit en teken deze, wie was prinses Diana, wat is de kleur van een telefooncel in Engeland en wat is de beroemdste toren in Londen? Ook een kruiswoordpuzzel met omschrijvingen in het Nederlands en de in te vullen woorden moesten in het Engels gegeven worden was een van de opdrachten. Een song tekst vertalen vanuit het Nederlands in het Engels was een andere opdracht.

Europese dag van de talen op de Kameleon DOORN - Afgelopen vrijdag was de jaarlijkse Europese Dag van de Talen, waaraan op veel scholen aandacht wordt besteed. Op deze dag gingen in Nederland bijna negenhonderd leerlingen van tweetalige scholen voor voortgezet onderwijs terug naar hun oude basisschool om daar een lesuur Engels te geven. Het Revius Lyceum Doorn was een van de deelnemende scholen.

door Rob Verbraak

,,Toen de school werd benaderd om aan deze dag mee te doen werd dit initiatief direct toegejuicht. Ook is het natuurlijk leuk om weer een aantal oud leerlingen te mogen begroeten” vertelt Joke van Doorn lerares van groep zeven en acht op De Kameleon. ,,Vinden jullie het spannend om dit te doen of zijn jullie zenuwachtig, per slot van rekening hebben jullie nog nooit voor de klas gestaan?” Het antwoord was eensluidend: ,,absoluut niet we vinden het gewoon enorm leuk om dit te mogen doen.” Ook de leerlingen van groep zeven en acht genoten zichtbaar van deze les, zij probeerden de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren waarbij zo nu en dan de hulp van een van de klasgenootjes werd ingeschakeld. Na afloop kregen de leerlingen een passende traktatie in de vorm van wat Engelse drop die door een aantal oud leerlingen zelf was gekocht.

De Europese Dag van de Talen wordt in Nederland mede georganiseerd door het Lingua centrum van het Europees Platform voor het Nederlands Onderwijs. De dag is tot stand gekomen op initiatief van de Raad van Europa en wordt mede ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Meer informatie over deze dag is te vinden op www.linguacentrum.europeesplatform.nl.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ gisteren
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30