Derde Natuurmarkt door Groei en Bloei

Nieuws

In vergelijking met vorig jaar waren er tweehonderd bezoekers meer. Maar liefst 1200 mensen bezochten de Natuurmarkt. Vijfendertig kraampjes met de meest uiteenlopende waren stonden in een soort acht opgesteld op het terrein van het Von Gomborn Arboretum. Berna Lakerveld, die de PR en Communicatie voor de Groei en Bloei-afdeling Doorn en omstreken voor haar rekening neemt: ,,Drie jaar geleden zijn we gestart met deze Natuurmarkt. Ik ben toen op internet gaan zoeken naar verenigingen en bedrijven die iets met natuur te maken. Nu drie jaar later komen de meldingen vanzelf binnen. Het spreekt zich rond dat het op deze markt zo gemoedelijk en gezellig is.”

DOORN - Voor de derde keer werd afgelopen zondag, de Groei en Bloei Natuurmarkt gehouden in het Von Gimborn Arboretum. Op deze Natuurmarkt was er weer een keur aan producten te vinden uit de natuur, over de natuur en met de natuur. Proeven, passen, kiezen en kopen was dan ook het devies.

door Marjan van den Dorpe

Afgezien van proeven en kopen werden er ook diverse demonstraties en workshops gehouden voor groot en klein zoals een kookdemo door Tim Schut en het raden van het gewicht van een kaars bij Kaarsidee. Ook konden belangstellenden alles te weten komen over bijen. Zoals het feit dat nog steeds het Romeins recht geldt voor het claimen van een bijenzwerm en dat het gebruikelijk is om bij zo’n uitgevlogen zwerm een sjaaltje of iets dergelijks te hangen. Hierdoor geef je aan dat die zwerm vanaf dat moment van jou is. Bij de Vereniging tot Behoud van het Veluws Hert kon men te weten komen wat onder andere de voordelen van een ecoduct zijn en door welke dieren deze gebruikt worden. Dat deze nodig zijn, blijkt wel uit het feit dat alleen dit jaar, in de provincie Utrecht, al 130 reeën door het verkeer om het leven gekomen zijn. Verder waren er onder meer stands met biologische koffie, worst, wijn, sambal en vogelvoederhuisjes.

De kinderen werden meegenomen in de wereld van de waterbeestjes.Ook werden er rondleidingen gehouden door het park zelf. Ook werden er die dag de winnaars van de fotowedstrijd “BeNeLux” bekend gemaakt. Bijna 600 mensen hadden hun stem uitgebracht. De eerste plaats was voor Jan de Jong uit Amerongen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 21 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00