behalen overwinning

Nieuws

MAARN - SVMM speelde afgelopen zaterdag de tweede competitiewedstrijd thuis tegen Mia 5. Beide ploegen hadden hun eerste wedstrijd gewonnen en omdat deze ploegen nog niet eerder tegen elkaar zijn uitgekomen was vooraf moeilijk in te schatten hoe de krachtverhouding zou zijn.

SVMM begon niet goed aan het duel en kwam al snel op achterstand. De ploeg uit Maarn wilde gelijk maken, maar dankzij een strafworp en een afstandsschot hadden de bezoekers een 3-0 voorsprong opgebouwd. SVMM was getergd en knokte zich naar een treffer. Dat lukte uiteindelijk middels een doorloopbal van Lizzy Lieftink. Niet veel later bracht Richard Doornekamp met een fraai afstandsschot de marge terug tot 1 doelpunt. Mia bleef ook goed combineren en kwam op 2-4. Opnieuw toonde het tweede aanvalsvak haar kracht. Na enkele kleine kansjes lukte het Marjan Hamersma en Justin Doornekamp om de stand gelijk te trekken.

Na een blessure bij een verdediger ging het echt goed lopen voor SVMM. In zeer korte tijd scoorde het aanvalsvak 2 treffers tegen de 3 verdedigers. Met deze 6-4 ruststand had SVMM zicht op de winst. De driepersoonsaanval van Mia scoorde geheel tegen de verwachting in twee doelpunten uit afstandsschoten. Toen daarna ook nog een volgende treffer van Mia werd genoteerd stond SVMM raar te kijken. Gelukkig voor SVMM was Jako van Dijk zuiver van afstand en stond het weer gelijk. In het slot van de wedstrijd pakte SVMM de leiding weer terug door twee treffers van Jako van Dijk. De eindstand werd daarmee 10-8.

KCD pakt punten

DOORN - Nadat de eerste twee wedstrijden van het seizoen waren verloren, stond voor KCD/Wilfred Greup Verf & Interieur afgelopen zaterdag de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen op het programma. In Ede werd er gespeeld tegen onlangs gepromoveerde Reehorst.

Reehorst had het eerste kwartier het beste van het spel en nam een terechte 4-1 voorsprong. Bij die stand was het Johan Kraan die met een zeer atletische goal onder de korf, perfect aangespeeld door Martine Brouwer, de wedstrijd deed kantelen. KCD/Wilfred Greup Verf & Interieur nam hierna het initiatief van de wedstrijd over en kwam daarna met verzorgd korfbal op voorsprong bij rust. Vooral de Doornse dames maakten hier het verschil. Na rust wist KCD/Wilfred Greup Verf & Interieur de wedstrijd snel te beslissen. Met een verzorgde, goed uitgespeelde aanval wist het direct de 4-7 op het scorebord te brengen, wat het verzet van de thuisploeg leek te breken. Daarna liep Doorn gemakkelijk weg bij de tegenstander. Uiteindelijk werd de eindstand 9-13.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Een moment voor een monument: De lange historie van het veer 21 uur geleden
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 12 aug, 17:35
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 12 aug, 07:32
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 12 aug, 07:30
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00