Veel vragen over kruispunt

18 september 2008 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het doel van de grondige renovatie van het kruispunt in het centrum van Doorn was om de veiligheid van zowel fietsers als voetgangers te verbeteren. Nu de werkzaamheden bijna gereed zijn komen er steeds meer vragen niet alleen van inwoners maar ook van raadsleden of er inderdaad sprake is van een verbeterde veiligheid.

door Rob Verbraak

Komende vanuit de richting Leersum wordt de fietsstrook steeds smaller richting kruispunt. De vorige fietsstrook was een stuk breder maar een deel hiervan is gebruikt om op de rijbanen voor de auto’s een afscheiding in de vorm van een dubbele streep aan te brengen. Bij het kruispunt is deze strook nog slechts 60 tot 70 cm breed; amper genoeg voor een fiets. Kinderen kunnen niet begeleid worden door één van de ouders en moeten dus zelfstandig fietsen met alle risico’s.

Op het fietspad zijn verschillende afwateringsputten die een stuk dieper liggen dan het fietspad, waardoor er kuilen ontstaan. Vooral vrachtwagens komende vanuit Langbroek richting Leersum hebben grote problemen om de bocht te nemen en rijden nu vaak deels over het trottoir. Hierdoor is al een stuk trottoir kapot gereden. Ook de nieuwe rijbanen voor de verkeerslichten op de Amersfoortseweg zorgen voor verwarring. Door de ‘knik’ in de buitenste rijbaan moet tegemoetkomend verkeer op het laatste moment uitwijken. Bij de voetgangersoversteekplaats liggen tegels waar blinden aan kunnen herkennen dat dit een oversteekplaats is. Maar hoe weet een blinde op welk punt hij vanaf de stoep het fietspad moet oversteken? Op de stoep liggen namelijk geen herkenningstegels. In de commissievergadering Ruimte zijn aan de verantwoordelijke wethouder Jankees Salverda een aantal vragen gesteld over de nieuwe situatie. Hierop wordt in de volgende vergadering terug gekomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie