Alles op cultuurgebied met één muisklik

11 september 2008 om 00:00 Nieuws

Cultuurutrecht.nl wordt uitgevoerd door de Stichting Samenwerkende Utrechtse Bibliotheken en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht. ,,Twee jaar geleden hebben we bij de provincie een aanvraag ingediend voor een subsidie om het hele scala van het cultureel aanbod zowel professioneel als amateur eenvoudiger bereikbaar te maken voor het grote publiek”, vertelt Mariet Wolterbeek, directeur van de regio bibliotheek ZOUT. Zij is tevens projecteigenaar van de nieuwe site. ,,Het hele project bestaat eigenlijk uit vier delen, de website, fysieke informatiepunten, de zogenaamde cultuurspot; een platform waar kunstaanbieders en kunstgenieters onderling hun gedachten kunnen uitwisselen en evenementen zoals een uitmarkt. Alles is ondergebracht op de nieuwe site.”

DOORN - In Het Cultuurhuis vond zaterdag de feestelijke lancering plaats van de nieuwe website waar alles te vinden is over het culturele aanbod in de hele provincie. Tot voor kort was dit aanbod te vinden op 42 websites, nu is alles ondergebracht op www.cultuurutrecht.nl.

door Rob Verbraak

Anneke Raven, gedeputeerde van de provincie Utrecht die de site officieel lanceerde, was opgetogen. ,,Het is gelukt, niet alleen gelukt maar mooi gelukt. Het is een site geworden met een fantastisch overzicht van alle evenementen in de provincie, actueel en zo volledig mogelijk. Door de eenvoudige toegankelijkheid van deze site is hij laagdrempelig en kunnen alle inwoners meedoen aan cultuur op wat voor manier dan ook.”

Rubrieken

Op de site staat nu het hele cultuuraanbod in de provincie onder verdeeld in verschillende rubrieken zoals theater, muziek, film, tentoonstellingen, uitgaan en festivals. Het is mogelijk om op datum te zoeken, maar er kan ook op plaats gezocht worden.

Een titel van een film kan opgegeven worden en direct komt er een lijst van bioscopen waar de betreffende film draait. Er kan een naam van een kunstenaar worden opgegeven en de naam van de galerie verschijnt waar hij of zij op dat moment exposeert. Nadat de site in werking was gesteld, werden de aanwezigen verrast met een spetterend optreden van de bekende Nederlandse zangeres Hind.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie