Driebergs Dictee bij de SWD

8 september 2008 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Jaren geleden entameerden de dames Wil Gerritsen van der Hoop en Vilja Smit (overleden) een paar Driebergse Dictees in respectievelijk de sporthal Hoenderdaal en het SWD-gebouw de Vijver. Het raakte in de jaren daarna in de versukkeling.

Enkele mensen kwamen op de gedachte het dictee nieuw leven in te blazen. Zij richtten daartoe een werkgroepje op bestaande uit Liesbeth Heerma van Voss, Rosa van de Wielen, Jac Vroemen en Henk Achterberg.

Het Driebergs Dictee gaat over Driebergen en omstreken, is geschreven door Jac Vroemen en voorzien van de nodige voetangels en klemmen. Er zullen geen deelnemersnamen bekend worden gemaakt met de door hen gemaakte spelfouten. Wel de namen van de winnaars natuurlijk.

Er zijn wel vier spellingwijzigingen in één generatie geweest. Verschillende spellingsboeken zijn verschenen. Daarom is het goed te vermelden dat bij het schrijven is uitgegaan van het groene spellingboekje.

Het Dictee zal worden gehouden op woensdag 1 oktober 2008. Inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur stipt. Het zal plaatsvinden in het gebouw de Vijver van de SWD, aan de Vijverlaan in Driebergen.

Om organisatorische redenen moeten wordt het aantal deelnemers beperkt tot veertig. Die beperking houdt ook in dat alleen inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zich kunnen aanmelden. Indien zich minder deelnemers opgeven dan veertig, dan kunnen mensen van buiten de gemeente zich ook opgeven. Zij worden op een aparte lijst gezet.

Deelname kan alleen door middel van inschrijving voor 23 september bij het inschrijfbureau van de SWD met naam en adres. Dat kan vanaf heden ter plaatse, Vijverlaan 10 in Driebergen. Per telefoon: 523 011 of per mail: info@swd-driebergen.nl. De kosten bedragen 3 euro per persoon en dienen contant betaald te worden bij de ingang van de zaal op 1 oktober.

De taalvaardigheid zal worden beoordeeld door een prominente jury. Die selecteert de drie prijswinnaars. Zij zullen de prijzen overhandigd krijgen door wethouder Elisabeth van Oostrum. Deze prijzen zijn ter beschikking gesteld door boekhandel Jac. Baas.

In de pauze, als de ingeleverde dictees worden nagekeken, zal het muziekensemble Gaudilalis de deelnemers bezighouden. Na afloop krijgen alle deelnemers een herinnering aan het Dictee mee.

Nadere informatie: SWD Tel: 523 002

advertentie
advertentie