Brandweer en OVL slaan handen ineen

31 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Martijn Raymaekers ging namens de brandweer in op de wervingsactie voor nieuwe brandweerlieden. Na de selectieprocedure kunnen vijftien personen met een opleiding beginnen. ,,Voor werkgevers zijn de gevolgen te overzien. Gemiddeld zijn er in Leersum drie oproepen per week, waarmee 30 tot 45 minuten per keer gemoeid is. Er zijn ook voordelen voor de werkgever: de medewerker let op de veiligheid in het bedrijf, er is een BHV’er aanwezig en het bedrijf is optimaal voorbereid op eventuele evacuaties. Ondernemers kunnen een bijdrage leveren bij de oefeningen die elke maandagavond plaatsvinden. Een levensechte locatie is dan het best. Door een brandweeroefening in het bedrijf leert de brandweer de bedrijfslocatie direct goed kennen.’’

LEERSUM - Het ondernemerscafé van de Ondernemersvereniging Leersum (OVL) werd op een bijzondere locatie gehouden: het Bosbad. Daar kregen de aanwezigen informatie over het Bosbad, de brandweer en de bouwplannen voor de Bijenkorf.

Wim Hartemink vertelde over het Bosbad. ,,De exploitatie is niet eenvoudig. In Leersum doet sinds 1994 de Stichting Bosbad Leersum dat. Het zwembad is grondig gerenoveerd en attractief gemaakt. Het aantal bezoekers is toegenomen. Door de ‘Vrienden van het Bosbad’, die helpen met het onderhoud kan het Bosbad blijven bestaan. Ondernemers kunnen vanaf volgend seizoen ‘Vrienden van het Bosbad’ worden door onder meer sponsoring van extra’s die buiten de normale exploitatie vallen.

De gemeente heeft nieuwe plannen om achttien woningen te bouwen op de informele parkeerplaats aan de Bijenkorf. De OVL stuurt een reactie op de plannen aan de gemeente.

advertentie
advertentie