Verschuur verder met AKOR

21 februari 2008 om 00:00 Nieuws

René Verschuur: ,,Door de groei van ons bedrijf nam de drukte toe en bleef de organisatie achter. Dat legde uiteindelijk teveel druk op ons privéleven, mijn vrouw Petra is immers ook betrokken bij die organisatie. Ik sta graag dichtbij de werkvloer en wil dat zo houden, maar dat kan niet als je je meer met dingen als boekhouding, planning en werkvoorbereiding moet bezighouden. We kregen het advies van een organisatieadviseur om eens rond te kijken naar andere bedrijven voor samenwerking. Ik wil graag verder met mijn bedrijf en dus ging ik op zoek naar een partner.’’ En zo kwam Verschuur in contact met AKOR.

LEERSUN - Bouwbedrijf Verschuur opereert alweer een aantal jaren succesvol aan Halfeiken in Leersum. René Verschuur: ,,Sinds de overname van bouwbedrijf Van Wees is het bedrijf alleen maar gegroeid. En dan komt er een moment waarop je knopen moet doorhakken.’’ Edwin Postma, algemeen directeur van AKOR: ,,Wij zochten bedrijven in deze regio om mee samen te werken en dus vonden we elkaar heel snel.’’ Twee bedrijven die elkaars organisatie gaan versterken sloegen de handen ineen.

door Jan Meijer

Edwin Postma legt uit: ,,De Aannemers KOmbinatie Rijssen is in 1968 ontstaan uit drie kleine aannemers in een dorp waar maar liefst 26 aannemers zijn gevestigd. In maart 2007 hadden we het eerste contact, vóór de bouwvakvakantie een intentieovereenkomst en op 1 oktober was alles ook bij de notaris geregeld.’’ Daarmee wordt aangetoond dat ‘het meteen klikte’. ,,Het sleutelwoord is ‘een goed gevoel’ en dat overheerst,’’ zegt René Verschuur daarover.

Test personeel

Voor het personeel verandert er eigenlijk niets. Het bewijs daarvoor werd geleverd toen zonder wederzijdse kennis personeel van Verschuur werd ingezet op een klus van AKOR. Verschuur: ,,Daarvan kwamen ze met enthousiaste reacties terug en toen we het later vertelden waren ze even compleet stil. Ook zij zijn opgelucht dat de continuïteit blijft gewaarborgd. Ze gingen meteen ‘shirtje ruilen’ met de jongens van AKOR.’’ Postma beaamt de goede sfeer waarin de samenwerking wordt opgepakt: ,,Fusies vallen bijna nooit mee en dat heeft alles te maken met de bedrijfscultuur. Belangrijk voor ons was dat René vaste opdrachtgevers heeft en dat is een teken van zijn kwaliteit. Het stimuleert ons om verder te zoeken naar bedrijven in het westen van het land. Dat geeft een ideale mogelijkheid om onze opdrachtgevers efficiënter en beter van dienst te zijn.’’ René Verschuur besluit even enthousiast als Postma: ,,Het is echt een situatie van 1+1=3. De groei zit erin en we kunnen nu grotere opdrachten aan. Want we blijven ondernemers en we willen nog steeds groeien..’’

advertentie
advertentie