Passieconcert door Trajecti Voces

Nieuws

AMERONGEN - In de Andrieskerk in Amerongen wordt vrijdagavond 14 maart een passieconcert uitgevoerd door Trajecti Voces. Deze keer klinkt rond Pasen een Stabat Mater van Tuma dat tot nog toe in de archieven van de Benedictijner abdij Ottobeuren (een obscuur klooster in Beieren) lag opgeslagen. Het is vrij zeker dat het waarschijnlijk gaat om een wereldpremière.

Het programma wordt gecompleteerd met andere werken van Tuma, namelijk een door Trajecti Voces eerder met veel succes uitgevoerd Miserere en een aantal Responsoriën voor de Goede Week.

De begeleiding zal dit jaar geschieden door het ensemble Il Concerto Barocco, dat een breed scala aan instrumentbezettingen in zich herbergt, van trio tot compleet barokorkest.

Kaarten voor het concert kunnen via de website http://www.andrieskerk.nl/ (klik op ‘reserveren’) worden besproken. Het ziet ernaar uit dat de Andrieskerk weer geheel bezet gaat worden, dus men wordt aangeraden niet te lang te wachten met reserveren.

Een kaart kost € 13,50 (inclusief een kop koffie of thee in de pauze of een glas wijn na afloop). Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48