Passieconcert door Trajecti Voces

Nieuws

AMERONGEN - In de Andrieskerk in Amerongen wordt vrijdagavond 14 maart een passieconcert uitgevoerd door Trajecti Voces. Deze keer klinkt rond Pasen een Stabat Mater van Tuma dat tot nog toe in de archieven van de Benedictijner abdij Ottobeuren (een obscuur klooster in Beieren) lag opgeslagen. Het is vrij zeker dat het waarschijnlijk gaat om een wereldpremière.

Het programma wordt gecompleteerd met andere werken van Tuma, namelijk een door Trajecti Voces eerder met veel succes uitgevoerd Miserere en een aantal Responsoriën voor de Goede Week.

De begeleiding zal dit jaar geschieden door het ensemble Il Concerto Barocco, dat een breed scala aan instrumentbezettingen in zich herbergt, van trio tot compleet barokorkest.

Kaarten voor het concert kunnen via de website http://www.andrieskerk.nl/ (klik op ‘reserveren’) worden besproken. Het ziet ernaar uit dat de Andrieskerk weer geheel bezet gaat worden, dus men wordt aangeraden niet te lang te wachten met reserveren.

Een kaart kost € 13,50 (inclusief een kop koffie of thee in de pauze of een glas wijn na afloop). Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 12 uur geleden
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 14 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 18 uur geleden
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01
Afbeelding
Nazomerconcerten in park van Huis Doorn 15 aug, 16:52