Ruime winst herenteam Badmintonclub Doorn

31 januari 2008 om 00:00 Nieuws

Freek Petersen en de invallers Mark Sondervan en Anton van der Hoeven wonnen hun singles in twee sets. René Sala moest zijn tegenstander één set gunnen, maar won de laatste van de drie sets met ruime cijfers: 11 - 21. Daarmee stonden de Doornaars met 4 - 0 voor. De eerste twee dubbels gingen ook naar Doorn. Maar de Veenendalers waren strijdbaar tot op het laatst. Dirk-Jan Leppers en Piet van der Neut trokken in drie sets de derde dubbel naar zich toe en sleepten zo het eerste tegenpunt in de wacht.

DOORN - Het eerste herenteam van Badmintonclub heeft zaterdag de laatste competitiewedstrijd dit seizoen met ruime cijfers gewonnen: 7 - 1. In eigen huis won het vijfde team van ‘t Veen uit Veenendaal alleen één dubbel.

Marnix Sanderse en Jelmer Dijkstra van ‘t Veen begonnen de laatste partij goed. Met een nipt verschil (21 - 19) wonnen ze de eerste set van Freek Petersen en René Sondervan. De volgende twee sets gaven deze stevig tegenspel, zodat BC Doorn uiteindelijk met een 7 -1 overwinning op zak de Veenendaalse Valleihal verliet. Het eerste Doornse herenteam is met dit resultaat vijfde geworden in zijn poule van zeven.

Het tweede Doornse seniorenteam verloor zondag zijn partij tegen de Loosdrechtse badmintonvereniging met 6 - 2. De ploeg sluit daarmee haar eerste competitieseizoen af op de zesde en voorlaatste plaats in de poule waarin ze uitkomt.

advertentie
advertentie