Jubel- en tranenavond bij brandweer

3 januari 2008 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - De Vrijwillige brandweer gemeente Utrechtse Heuvelrug post Leersum nam vrijdagavond afscheid van Jack Verbree. Maar de hele avond stond niet alleen in het teken van dit afscheid. Er werden ook certificaten diploma’s en de Vrijwilligers Medailles uitgereikt.

door Marjan van den Dorpe

Onder het genot van een maaltijd haalden de brandweerlieden, jong en oud, in dienst of met pensioen, weer de nodige herinneringen op. Rond 20.00 uur ging men echter over tot het officiële gedeelte. 2007 bleek voor de brandweer een druk jaar geweest te zijn. De storm van 18-19 januari zat nog vers in het geheugen.

In het totaal 185 uitrukken en deelname aan regionale, gewestelijke en landelijke wedstrijden. Tussen dit alles door hadden diverse leden toch nog de tijd gezien om de boeken ter hand te nemen, een studie te volgen en deze af te ronden. Maar voordat overgegaan werd tot het uitreiken van de diploma’s en certificaten nam wethouder Roy Pamboer (plaatsvervangend voor burgemeester Frits Naafs die op vakantie was) het woord en prees de inzet, de hechte kameraadschappelijkheid van deze groep mensen. Pamboer: ,,Wij zijn trots op u en al die tijd die u als vrijwilliger in het Korps en de veiligheid van de burgers stopt.” Diederik Elenbaas, Jack Verbree, Gerben Jacob’s, Robert de Fluiter en Richard van Os kregen uit handen van de wethouder de Vrijwilligers Medaille voor 10, 20 en zelfs 30 jaar trouwe dienst plus een fraaie bos bloemem. Martin van Brenen had ook recht op deze medaille maar kon niet aanwezig zijn. Hierna werden de tien leden naar voren geroepen die één of meerdere certificaten of diploma’s behaald hadden dit jaar. Dit waren: Pieter Bolt, Laurens Stijn, Richard van Os, AEndy Slotboom, Suzan Zonneberg, Martijn Bakker, Patrick van Soest, Gerben Jacob’s, Vico Koumans en Mark van den Neut. Na dit alles kwam dan toch het onvermijdelijke afscheid van Jack Verbree die dertig jaar aan het korps verbonden was. Hij kreeg, afgezien van bloemen, ook een fotoboek met foto’s van hemzelf in actie gedurende deze dertig jaar, aangeboden.

Hij mag zich nu gaan aanmelden bij de club ‘Brandmeesters’ en zich nog meer gaan toeleggen op zijn hobby, namelijk vissen.

advertentie
advertentie