Bij DVSA valt eer te behalen

20 december 2007 om 00:00 Nieuws

Bij DVSA valt eer te behalen volgens Van de Grift. ,,Voetbal is een toonaangevende sport. Iedereen praat over voetbal. Bij DVSA willen ze naar een hoger niveau en hebben ze iemand nodig die dat kan aansturen. Het voetbal bij DVSA moet zo aantrekkelijk zijn dat de leden blijven.”

Nieuwe trainer wil kwaliteit bieden AMERONGEN - Voetbalvereniging DVSA heeft een nieuwe hoofdtrainer. Pieter van de Grift, geen onbekende binnen Amerongen, neemt met ingang van het volgende seizoen het stokje over van de huidige trainer Jan Diepeveen. Van de Grift gaat zich naast het trainen van het eerste elftal ook bezighouden met de jeugd binnen DVSA.

door Marleen Meijer

Van de Grift is als geboren en getogen Ameronger zelf ooit begonnen met voetballen bij DVSA. In de tijd dat zijn eigen kinderen bij de jeugd voetbalden was hij betrokken als organisator. Hij heeft op een zeker moment DVSA verlaten om bij DOVO aan de slag te gaan. Na de nodige omzwervingen bij clubs in de regio, met als laatste Kesteren, komt hij nu terug als hoofdtrainer en jeugdcoördinator. Een bewuste keuze omdat de ambitie van het bestuur hem aanspreekt. Hij heeft een contract voor een jaar getekend. Dan wil hij rond de tafel om te kijken hoe het gaat.

,,Ik ben al bezig een eigen team te formeren met een assistent-trainer en gediplomeerde verzorgers zoals een fysio-therapeut . Ik ken veel mensen heb een groot netwerk en wil de spelers van het eerste iets te bieden hebben en hoop daarmee jongens terug te krijgen die weggegaan zijn. Ze moeten het een eer vinden om bij DVSA te spelen, omdat het aantrekkelijk is. Ik wil het effect bereiken dat de spelers komen omdat ik er ben. DVSA moet zich onderscheiden door kwaliteit te bieden.”

Van de Grift is een gedreven man die heel goed weet wat hij wil bereiken bij DVSA. Ook over de jeugd heeft hij heldere ideëen: ,,Ouders verwachten een goede organisatie bij een vereniging, goede leiders, goede trainers en een levendige vereniging. De jeugd moet goed opgeleid worden. In januari wil ik beginnen om de jeugdteams te bekijken. Kijken wat er inzit, voorlichting geven aan de trainers, het heel breed oppakken. Ik kan trainers en coaches voldoende aanreiken, zodat ze een goede training kunnen geven. Het gaat niet om het resultaat, maar om het opleiden van de kinderen. Ze moeten op iedere plaats in veld leren spelen. “

Van de Grift, in het dagelijks leven docent aardrijkskunde en teamleider HAVO op het CLV in Veenendaal, heeft veel ervaring opgedaan in de achttien jaar dat hij al voetbaltrainingen geeft. Hij heeft KNVB kampen gedaan en voetbalkampen in de Verenigde Staten geleid. Begonnen als trainer bij de jeugd groeide hij toe naar de senioren. Hij wil het eerste elftal versterken en met dit team proberen te promoveren. ,,De vereniging heeft best wat in zich, ze kan hoger en heeft nu eindelijk het bestuur dat daar achter staat.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie