Gemeente spreekt waardering uit

Nieuws

Niet aanwezig waren leden van het korps uit Leersum die een oefening hadden. Zij zullen een eigen uitreikavond hebben. De uitreiking van de Vrijwilligersmedailles Openbare Orde en Veiligheid en de Jaartekens zijn een blijk van waardering van de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor de inzet van deze vrijwilligers. Van het Rode Kruis en de Politie waren dit jaar geen aanmeldingen binnen gekomen van personen die voor de onderscheiding in aanmerking zouden kunnen komen.

DOORN - In het Cultuurhuis reikte burgemeester Frits Naafs maandagavond vrijwilligersmedailles en jaartekens uit aan leden van de vrijwillige brandweer van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

door Bertie Stierhout

De medailles werden uitgereikt aan diegenen die jarenlang vrijwillige taken bij de brandweer hebben verricht.

In zijn welkomstwoord sprak de burgemeester over zeer bijzonder vrijwilligerswerk van mensen die zich inzetten voor de gemeenschap. ,,In deze gemeenschap vervult u een belangrijke rol. U volgt opleidingen en trainingen en u kan dag en nacht worden opgeroepen. Dikwijls kent u de mensen goed en toch moet u uw werk professioneel doen en de betrokkenen de juiste ondersteuning geven. Ook de partners heet ik van harte welkom want u moet uw echtgenoot of echtgenote vaak missen. Ik ben trots op u en ik spreek mijn waardering uit mede namens het college en de raad. U maakt het verschil voor een veilige samenleving in de gemeente Utrechtse Heuvelrug”, aldus besloot burgemeester Naafs zijn toespraak.

Hierna ging de burgemeester over tot de uitreiking van de medailles en de jaartekens , die vergezeld gingen van een oorkonde en een prachtig boeket bloemen.

De volgende personen ontvingen de medaille voor tien actieve dienstjaren: G. J. van der Huure, C. van Lambalgen, J. J. M. de Ruwe, D. Petersen, E. Legemaat, W.van Wolfswinkel, F. Donselaar en D.S. van Dijk. Voor vijftien actieve dienstjaren ontving J. R. van Brenen zijn medaille.

Voor twintig actieve dienstjaren: H.W. Reitsma, G. Brouwer, W.P.C. van Eden, W.C. Stoltenkamp, P. Willigenburg en C.van Veenendaal.

Voor vijfentwintig actieve dienstjaren: M.C. van Lienden en B.J. Wolters. Tot slot ontvingen G. van Kooten en J. Vermeulen (niet aanwezig), voor dertig jaar actieve dienst eveneens de vrijwilligersmedaille. De brandweerlieden met tien dienstjaren ontvingen een medaille, de overige vrijwilligers het jaarteken. Na afloop van het officiële gedeelte volgde nog een gezellig samenzijn.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Wethouder Gerrit Boonzaaijer reikt vrijwilligersprijzen uit 8 uur geleden
Afbeelding
Theater in De Binder over kiezen opleiding 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Vrijwilligers zetten zich in voor de Kolken: uniek leefgebied kamsalamander 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Woningbouw achter de Lomboklaan op komst 25 nov, 15:41
Afbeelding
Geijtenbeek én Boers groeit gestaag 25 nov, 15:02
Afbeelding
Tieners beroofd en geslagen in Maarn; politie zoekt getuigen 25 nov, 12:20
PREMIUM
Afbeelding
Boek Broekbergen gepresenteerd: Eerste exemplaar voor huidige eigenaren 25 nov, 07:32