Gemeente spreekt waardering uit

Nieuws

Niet aanwezig waren leden van het korps uit Leersum die een oefening hadden. Zij zullen een eigen uitreikavond hebben. De uitreiking van de Vrijwilligersmedailles Openbare Orde en Veiligheid en de Jaartekens zijn een blijk van waardering van de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor de inzet van deze vrijwilligers. Van het Rode Kruis en de Politie waren dit jaar geen aanmeldingen binnen gekomen van personen die voor de onderscheiding in aanmerking zouden kunnen komen.

DOORN - In het Cultuurhuis reikte burgemeester Frits Naafs maandagavond vrijwilligersmedailles en jaartekens uit aan leden van de vrijwillige brandweer van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

door Bertie Stierhout

De medailles werden uitgereikt aan diegenen die jarenlang vrijwillige taken bij de brandweer hebben verricht.

In zijn welkomstwoord sprak de burgemeester over zeer bijzonder vrijwilligerswerk van mensen die zich inzetten voor de gemeenschap. ,,In deze gemeenschap vervult u een belangrijke rol. U volgt opleidingen en trainingen en u kan dag en nacht worden opgeroepen. Dikwijls kent u de mensen goed en toch moet u uw werk professioneel doen en de betrokkenen de juiste ondersteuning geven. Ook de partners heet ik van harte welkom want u moet uw echtgenoot of echtgenote vaak missen. Ik ben trots op u en ik spreek mijn waardering uit mede namens het college en de raad. U maakt het verschil voor een veilige samenleving in de gemeente Utrechtse Heuvelrug”, aldus besloot burgemeester Naafs zijn toespraak.

Hierna ging de burgemeester over tot de uitreiking van de medailles en de jaartekens , die vergezeld gingen van een oorkonde en een prachtig boeket bloemen.

De volgende personen ontvingen de medaille voor tien actieve dienstjaren: G. J. van der Huure, C. van Lambalgen, J. J. M. de Ruwe, D. Petersen, E. Legemaat, W.van Wolfswinkel, F. Donselaar en D.S. van Dijk. Voor vijftien actieve dienstjaren ontving J. R. van Brenen zijn medaille.

Voor twintig actieve dienstjaren: H.W. Reitsma, G. Brouwer, W.P.C. van Eden, W.C. Stoltenkamp, P. Willigenburg en C.van Veenendaal.

Voor vijfentwintig actieve dienstjaren: M.C. van Lienden en B.J. Wolters. Tot slot ontvingen G. van Kooten en J. Vermeulen (niet aanwezig), voor dertig jaar actieve dienst eveneens de vrijwilligersmedaille. De brandweerlieden met tien dienstjaren ontvingen een medaille, de overige vrijwilligers het jaarteken. Na afloop van het officiële gedeelte volgde nog een gezellig samenzijn.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (3): ‘Als je het mij vraagt komt het petroleumstel terug’ 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Studentenhuizen op de Heuvelrug 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuwe speeltuin Beelaerts van Bloklandstraat: ‘Dit is een primeur voor onze gemeente’ 16 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Gemeenteraad akkoord met bouwplan Sportlaan Driebergen 30 sep, 18:11
PREMIUM
Afbeelding
Hoofdbrekens door hoge gasprijs (2): ‘Een revolutie of burgeroorlog is niet ondenkbeeldig’ 30 sep, 16:00
Afbeelding
‘Sport niet opnieuw op slot bij volgende coronagolf’ 30 sep, 13:54
PREMIUM
Afbeelding
Politiek eist alsnog maatregelen Donderbergrotonde 30 sep, 12:10