Ons Genoegen succesvol op concours

27 november 2007 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De Amerongse muziekvereniging “Ons Genoegen” heeft zaterdag 24 november met succes deelgenomen aan een concertconcours. Het concert werd gehouden in de Spilbroekhal te Neede en de organisatie was in handen van de plaatselijke muziekvereniging “Crescendo”.

Om ongeveer 14.00 uur was het de beurt aan “Ons Genoegen” Voor een driekoppige jury moest de muzikanten uit Amerongen onder leiding van dirigent Olaf Schipper twee werken ten gehore brengen. Als inspeelwerk was gekozen voor de mars Black Granite III. Deze mars is speciaal gecomponeerd voor de Amerikaanse militairen die in Vietnam hebben gevochten. Als keuzewerk werd uitgevoerd The Singapore Experience en als verplicht werk was de compositie van Jan Bosveld genaamd Scadawerth gekozen.

Dit nummer gaat over een dorpje in Friesland genaamd Schraard. Ondanks het feit dat dit een muzikaal moeilijk nummer is wisten de muzikanten hiervoor tot gemiddeld een 7,7 als cijfer in de wacht te slepen. Het nummer The Singapore Experience was goed voor een gemiddelde cijfer van ruim 8. Uitkomend in de derde divisie (voorheen genaamd afd Uitmuntend) waren de puntentotalen goed voor een ruime tweede prijs met 78.67 punten. Een prima resultaat voor dirigent Olaf Schipper en de zijnen.

advertentie
advertentie