Verkoop Onder Voorwaarden sociale koopwoningen in Amerongen, Leersum en Maarn

Nieuws

AMERONGEN - Doorstroming, het is een sleutelwoord in de hele woningbouwsector, omdat het bijvoorbeeld starters en andere woningzoekenden meer kansen biedt op de woningmarkt. Corporaties zijn al jaren bezig met het zoeken naar oplossingen om de doorstroming te verbeteren. Verkoop onder Voorwaarden (VoV) is er daar één van.

Naast het huren van woningen biedt de Woningbouwvereniging Amerongen ook zittende huurders en starters de mogelijkheid om een woning te kopen in de sociale koop. Hiertoe is de zogenaamde Verkoop onder Voorwaarden (VoV) constructie ontworpen. Om voor een VoV-woning in aanmerking te komen moeten potentiele kopers voldoen aan een aantal voorwaarden: Het inkomen mag niet meer dan € 50.000 bedragen en de koper is sociaal of economisch gebonden met het desbetreffende dorp binnen de Gemeente.

Kenmerken van verkoop onder voorwaarden zijn 25% korting voor de koper bij aankoop van de huurwoning op de getaxeerde marktwaarde, de koper is bij verkoop gegarandeerd van een koper, namelijk de Woningbouwvereniging Amerongen. De woningen worden na terugkopen door de woningbouwvereniging opnieuw via VoV te koop aangeboden. De winst of het verlies op de verkoop van de woning wordt 50-50 gedeeld tussen de eigenaar en de Woningbouwvereniging Amerongen.

Inwoners die geïnteresseerd zijn het kopen van een VoV woning in Amerongen, Leersum of Maarn en voldoen aan de voorwaarden, kunnen zich inschrijven bij VoVwoon.nl die de uitvoering van de VoV constructie voor de Woningbouwvereniging Amerongen verzorgt. Telefoon 024 – 675 3665, www.vovwoon.nl. Website: info@vovwoon.nl

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek eert verongelukte raceheld Wim Boshuis 2 uur geleden
Afbeelding
25.000 jonge bomen voor het Lombokbos 15 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Burenkring in verzet tegen nieuwbouw Lomboklaan: ‘Schaamgroen neemt plaats in van buurtbosje’ 21 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Inloop Doorn al tien jaar een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen’ 9 dec, 07:11
Afbeelding
De Buurtbus heeft een nieuwe vervoerder 8 dec, 15:49
Afbeelding
Stichting Sociaal Raadslieden: Voor gratis hulp bij geld en recht 8 dec, 11:32
Afbeelding
Automobilist over de kop tussen sloot en weiland 8 dec, 09:15